VARAŽDIN

Na suđenju Smiljani Srnec svjedočili medicinski vještak, obducentica i liječnica hitne pomoći

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Svjedočenjem medicinskog vještaka Josipa Škavića, obducentice Andrine Kopjar te liječnice Vanja Prgomelja iz hitne medicinske pomoći u srijedu je na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva svoje sestre Jasmine Dominić 2000. čije je tijelo 19 godina bilo sakriveno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu.

Škavić je potvrdio nalaz da je Jasmina Dominić umrla nasilnom smrću zbog višestrukih prijeloma glave. Tijelo je pronađeno u zamrzivaču, a u nalazu je navedeno da je bilo neprirodno presavijeno u struku, sa stopalima uz glavu, kao i da je žrtva bila u pasivnom položaju prilikom usmrćivanja, a izostale su obrambene ozljede. Predmet kojim je žrtva udarana mogla bi biti ušica sjekire ili slično sredstvo, navedeno je u nalazu.

"Ne mogu govoriti o jednom točno određenom sredstvu ozljeđivanje. Ovakve ozljede grupirane na maloj površini tijela obično su nastale u jednom relativno brzom nizu i nije uobičajeno u praksi mijenjanje sredstva za zadavanje ovakvih ozljeda", rekao je Škavić isključivši čekić ili letvu kao moguća sredstva ozljeđivanja.

O načinu na koji je tijelo stavljeno u zamrzivač kazao je da je gornji dio tijela podignut uz bok zamrzivača te da je preko ruba ubačeno u zamrzivač, a to je, kako je rekao, mogla učiniti i ženska osoba prosječne težine.

Vanja Prgomelja, liječnica iz ekipe hitne medicinske pomoći, opisala je kako je 16. veljače ove godine bila na intervenciji u Palovcu zbog srčanog udara koji je doživio Franjo Sabol, ujak žrtve i optužene, kada je doznao da je pronađeno tijelo.

"On i supruga bili su jako uznemireni, nisam u potpunosti razumjela, ali sam shvatila da je pronađeno tijelo nestale rođakinje. Zvali smo naš dojavni centar da jave policiji što smo saznali", rekla je članica tima hitne pomoći te dodala da im je vijest dojavila kćer optužene Smiljane Srnec.

Ekipa hitne pomoći pričekala je policiju i otišla na adresu obitelji Dominić gdje je liječnica Smiljani Srnec savjetovala uzimanje tablete za smirenje, a na zahtjev policajaca pogledala zamrzivač.

"Vidjela sam koljena iz crne vreće. Na temelju koljena zaključila da je mlađa osoba, zbog glatke koža", kazala je Prgomelja.

Suđenje se nastavlja iskazima policijskih službenika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini