VARAŽDIN

Na suđenju Smiljani Srnec ispitivani vještaci i svjedoci optužbe, obducentici pozlilo

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iskazima sudskih vještaka te svjedokinja optužbe u četvrtak je na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva svoje sestre Jasmine Dominić 2000. čije je tijelo 19 godina bilo sakriveno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu.

Sudac Tomislav Brđanović pročitao je nalaz obducentice Andrine Kopjar u kojem je navedeno da su uzrok smrti Jasmine Dominić višestruki prijelomi svoda i baze lubanje i ozljede mozga.

Vještakinja je potvrdila navode iz nalaza te na upit zamjenice županijske državne odvjetnice Irme Bagarić odgovorila da se ne može točno utvrditi o koliko se udaraca tupim predmetom radi, ali da ih je bilo barem pet ili šest.

Pri pregledu fotografija s obdukcije Kopjer je pozlilo te je rasprava nakratko prekinuta. Obducentica će se ponovo pojaviti s vještakom za sudsku medicinu Josipom Škavićem, koji je i danas trebao biti na suđenju, ali ispričao se zbog sudjelovanja na raspravi na drugom sudu.

U nastavku rasprave je Ivana Mlačić iz Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ potvrdila da je pronađeno lijepilo na gumenoj brtvi na škrinji za zamrzavanje u kojoj je pronađeno tijelo Jasmine Dominić. Kazala je da se, s obzirom na količinu ljepila, može pretpostaviti da je škrinja bila čvrsto zalijepljena.

Potom su svjedočile Nada i Draga Sabol, ujne žrtve Jasmine Dominić i okrivljene Smiljane Srnec.

Nada Sabol je rekla da godinama nisu bili u kontaktu s obitelji Dominić te da joj je Smiljanina kćer Katarina kazala da imaju visok račun za struju i da su naručili odvoz stare škrinje kao otpad. Na dan pronalaska tijela Katarina ju je nazvala i rekla da se „vide noge“ te pitala može li dovesti djecu kod njih.

Draga Sabol je kazala da već dosta dugo nemaju kontakte s obitelji, a potpuno ih je prekinula 2005. godine kada je prijavljen Jasminin nestanak. S okrivljenom Smiljanom nije komunicirala, jer joj nije „odgovaralo njezino ponašanje“.

Smiljani Srnec, rođenoj 1974. godine, sudi se za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić, rođene 1977. godine. U optužnici se navodi da je tijekom ljeta 2000. godine Srnec u obiteljskoj kući u Palovcu zadala sestri najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela višestruke prijelome kostiju u području glave od kojih je preminula te da je tijelo potom sakrila u zamrzivač. Jasminin nestanak prijavljen je 2005. godine, a međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš tada nepoznate osobe. Istoga dana, u večernjim satima, uhićena je Jasminina sestra Smiljana Srnec, koja je otada u istražnom zatvoru.

Suđenje se nastavlja 14. studenog iskazima svjedoka koje je predložila optužba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini