KOPRIVNICA

Koprivnica: Direktor si protuzakonito pribavio više od 1,6 milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Policija je kazneno prijavila 61-godišnjeg direktora trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije osumnjičenog za zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave, čime si je pribavio protupravnu korist veću od 1,6 milijuna kuna.

Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je osumnjičeni 61-godišnjak, kao odgovorna osoba iskoristio svoj položaj i ovlasti direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu, prekoračivši svoje ovlasti i protuzakonito si pribavio iznos od najmanje 1.671.400,00 kuna, priopćila je u petak Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Naime, od 2015. do 2019. godine izradio je za ukupno 8342 osobe poslovnu dokumentaciju o provedenoj edukaciji i osposobljavanju s neistinitim podacima, ovjerivši ju svojim potpisom ovlaštene osobe i pečatom trgovačkog društva za osposobljenosti radnika za rad na siguran način. Tu dokumentaciju je predao osobama od kojih je za to primio novac, a kojeg nije predao u društvo već ga je zadržao za sebe.

Zbog sumnje na kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, protiv 61-godišnjeg osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, dodaje se u priopćenju koprivničko-križevačke PU.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini