ZAGREB

Istraga protiv zagrebačkih poduzetnika i gradskih zaposlenika zbog mita

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Uskok je u petak pokrenuo istragu protiv dvojice djelatnika Grada Zagreba i osmero poduzetnika koji se u jednom od krakova antikorupcijske afere sumnjiče za primanje i davanje mita.

Tužiteljstvo je, nakon izvida provedenih u suradnji s Pnuskokom i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave donijelo rješenje o provođenju istrage protiv Milivoja Kotrle (66), Darka Baruna (51), Jelene Barišić (50), Ivana Papića (47), Ivana Rukavine (63), Krešimira Huzjana (76), Zdravka Čabraje (73), Dubravka Milojevića (68), Sanje Borisavljević (56) i Gorana Miličića (54).

Uskok i Ravnateljstvo policije su, ne otkrivajući identitete osumnjičenika, priopćili kako Milivoja Kotrlu (66), voditelja Odsjeka za izdavanje odobrenja, suglasnosti i mišljenja u okviru Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet u Gradu Zagrebu, sumnjiče za primanje mita od kolovoza do studenog 2020.

Tužiteljstvo i policija sumnjiče Kotrlu da je od voditeljice građevinskih projekata Jelene Barišić i poduzetnika Ivana Papića primio mito od 10.000 kuna u zamjenu za njihovo oslobađanje od plaćanja posebnog doprinosa od 228.000 kuna, a radi prenamjene i objedinjavanja Papićevih poslovnih prostora u Zagrebu smanjivanjem broja parkirališnih mjesta.

Kotrlu se sumnjiči da je zahtijevao i primio mito od 5000 eura od Ivana Rukavine kako bi izdao suglasnost na geodetski elaborat uređenja površine za operativni rad vatrogasnih vozila za objekt u Rukavininom vlasništvu.

Pritom je Kotrla, sumnjaju tužiteljstvo i policija, posredovao u podmićivanju pomoćnika pročelnika za provedbu komunalnih aktivnosti i održavanja komunalne infrastrukture i objekata mjesne samouprave Darka Baruna koji je od Rukavine primio 500 eura za izdavanje rješenja o privremenoj regulaciji pješačkog prometa prije izvođenja građevinskih radova na Rukavininom objektu.

Uz to, Kotrlu se sumnjiči da je od primio 5000 kuna mita od Krešimira Huzjana pri čemu je posredovao Zdravko Čabraja koji je zajedno s Kotrlom podijelio Huzjanovo mito za ishođenje lokacijskih dozvola. Policija i tužiteljstvo u ovom dijelu istrage sumnjiče direktora Huzjanove tvrtke Dubravka Milojevića za predaju novca Čabraji koji je novac potom proslijedio Kotrli radi podjele mita popola.

Također, Kotrlu se sumnjiči da je od Sanje Borisavljević i Gorana Miličića primio zasad neutvrđeni iznos novca kao mito za ishođenje lokacijskih dozvola stambenih objekata u izgradnji.

Uskok zaključuje da će sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda predložiti istražni zatvor protiv četvero okrivljenika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum