SPLIT

Istraga protiv šestero okrivljenih za malverzacije sa zemljištem na Braču

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Uskok je u četvrtak pokrenuo istragu protiv šestero osumnjičenih za više kaznenih djela povezanih s prenamjenom i legalizacijom zemljišta na otoku Braču, a protiv prvoosumnjičene bivše šefice za prostorno uređenje i graditeljstvo u Supetru zatražio je i istražni zatvor.

Nakon jučerašnjeg uhićenja i policijskog kriminalističkog istraživanja Uskok je pokrenuo istragu protiv osumnjičene šestorke zbog zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te poticanja ili pomaganja u tim nedjelima.

Istražni zatvor tužiteljstvo je zatražilo za bivšu šefica, kasnije savjetnicu u županijskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo u Supetru Snežana Bralić.

Osim nje pod istragom su se našli i investitor Tonći Kelam, arhitekt Dinko Grgurević, geodet Emil Zlatar, Antonio Mikačić i Željko Babić, kojima su u srijedu također pretraženi uredi i domovi. U pretragama su, kako navodi policija, oduzeti kompjutori, laptopi i mobiteli.

Ne navodeći imena istražitelji tvrde da je od 2014. do 11. listopada  ove godine, "sukladno prethodnom dogovoru s 50–godišnjim vlasnikom nekretnina na području Brača, pet osoba svojim postupanjem omogućilo da suprotno zakonu ishodi najmanje pet rješenja o izvedenom stanju, kojim su legalizirane navodne građevine na zemljištima koja se nalaze izvan građevnog područja, a taj dio je prostornim planom označen kao zaštićeni prostor".

Policija i Uskok navode da su osumnjičeni na zemljištima koje nije bilo građevinsko u vrijeme legalizacije lažno prikazivali da su na njima objekti i kasnije ih prodavali kao višestruko skuplje građevinsko zemljište.

Upravo investitora Tonćija Kelama terete da je kupovao zemlju i provodio postupak ozakonjenja za objekte koji nikada nisu postojali te je kao vlasnik zemlju prodao, a u tome su mu navodno pomogli ostali osumnjičenici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum