bivši petrinjski gradonačelnik

Odgođena odluka o osnovanosti optužnice protiv Darinka Dumbovića, namještao poslove obnove nakon potresa

| Autor: Hina
(Snimio Nikola Čutuk/Pixsell)

(Snimio Nikola Čutuk/Pixsell)


Zbog postizanja nagodbe s jednim od okrivljenika, na Županijskom sudu odgođena je sjednica optužnog vijeća koje je trebala odlučivati o osnovanosti optužnice protiv bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, optuženog za namještanje poslova s gradom oštećenim potresom.

Kako se doznaje na sudu, nagodba s jednim od okrivljenika bit će prihvaćena na idućem ročištu, kada će se odlučivati o pravomoćnosti optužnice protiv Darinka Dumbovića, njegovog sina Darka Dumbovića te građevinskih poduzetnika Dejana Dobrečevića, Zlatka Zagorca i Gorana Norkovića.

Bivši petrinjski gradonačelnik, za razliku od njegovog sina Darka, nije se pojavio u srijedu na sjednici optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda.

Darinka Dumbovića optužnica tereti da je, od listopada 2019. do svibnja 2021. kao gradonačelnik Petrinje, dogovorio sa svojim sinom kao stvarnim voditeljem tvrtke u kojem je osnivač bila njegova supruga da će u okviru svojih gradonačelničkih ovlasti osiguravati dobivanje unosnih poslova od Grada Petrinje.

Otac i sin Dumbović, stoji u optužnici, dogovorili su s Dobrečevićem, Zagorcem i Norkovićem da će njihove tvrtke u postupcima javne nabave, a koji su od interesa za mlađeg Dumbovića, podnositi ponude te po njihovom odabiru prepustiti izvođenje radova tvrtki gradonačelnikovog sina.

Uskok optužio drugog Dumbovićevog sina za iznudu

Tako su u postupcima nabave radova u četiri navrata najprije odabirane ponude Dobrečevića, Zagorca i Norkovića, koji su potom, sukladno prethodnom dogovoru s Dumbovićima, prepuštali izvođenje radova tvrtki Darka Dumbovića.

Tvrtka Darka Dumbovića je, prema optužnici, izvelo i na platilo prepuštene radove pri čemu su Dobrečević i Zagorac, sukladno dogovoru, sačinili dokumentaciju kojom su prikrili sudjelovanje tvrtke gradonačelnikova sina.

Na taj su način, naglašava Uskok, osigurali tvrtki Darka Dumbovića dodjelu poslova u vrijednosti od 1,4 milijuna eura.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je u veljači prošle godine podiglo pred sisačkim Općinskim sudom optužnicu protiv Ivana Dumbovića, također sina bivšeg petrinjskog gradonačelnika, kojom ga tereti za iznudu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater