OPATIJA

Božinović: Dvojica bjegunaca predala se u Splitu zbog intenzivne potrage policije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da su se dvojica bjegunaca predala u zatvor u Splitu zbog intenzivne potrage policije, koja bi prije ili kasnije dovela do njihova uhićenja.

"Siguran sam da su se predali zbog toga što su znali da bi intenzivna potraga koju provodi hrvatska policija prije ili kasnije dovela do njihova uhićenja", rekao je Božinović novinarima nakon sastanka sa češkim ministrom unutarnjih poslova Vitom Rakušanom.

Istaknuo je da potrage nekada traju duže, nekada kraće, ali bilo je važno da je policija već u travnju odradila posao tako da je sud donio odluku o istražnom zatvoru za svu četvoricu počinitelja.

Sad slijedi istražni postupak pa suđenja. Još jedna osoba od njih nije dostupna hrvatskim tijelima, kazao je.

Policija je priopćila da su u nedjelju, 4. lipnja, u poslijepodnevnim satima u splitski zatvor pristupila dva muškarca za kojima se tragalo, protiv koji je ranije nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje za ubojstva u pokušaju na području Splita te im je određen istražni zatvor.

U splitski zatvor predala su se dvojica bjegunaca, Jerko Radić (44) i Ante Varnica (42) osumnjičeni za nedavno ozljeđivanje Josipa Čubelića (36) u Splitu.

Alen Radić (21) prethodno se u nazočnosti svoje odvjetnice i majke predao policiji te mu je tada određen istražni zatvor. Četvrti osumnjičeni Nenad Petrak još je u bijegu.

Ubojstvo u pokušaju se dogodilo početkom travnja oko 15,50 sati u gradskom kvartu Skalice, u središtu Splita blizu osnovne škole i dječjeg vrtića.

Osumnjičeni za ubojstvo u pokušaju su iz Solina i Klisa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum