ZAGREB

Na Policijskoj akademiji održan program zapošljavanja osoba s invaliditetom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


"Mogu kao i ti", program je zapošljavanja osoba s invaliditetom koji je održan na Policijskoj akademiji u utorak povodom uspješno realiziranih natječaja za zapošljavanje osoba s invaliditetom u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Mira Pekeč- Knežević istaknula je da je u zadnjih desetak godina stopa zaposlenosti osoba s invaliditetom veća te se osvrnula na zajedničku suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova unatrag nekoliko mjeseci.

"Vrlo je važno da ova inicijativa uspije jer će potaknuti zapošljavanje osoba s invaliditetom i u drugim državnim tijelima", dodala je te istaknula da su tim programom osobe s invaliditetom dobile priliku pokazati da imaju sposobnosti i stručne kompetencije za poslove na kojima će raditi izrazivši uvjerenje da će unaprijediti sredinu u koju će doći.

Potpredsjednik Vlade i ministar Davor Božinović izvijestio je da u Ministarstvu unutarnjih poslova trenutno radi 670 osoba s invaliditetom te da se u kratkom vremenu proveo i natječaj na kojem je primljeno 38 osoba s invaliditetom, odnosno gotovo 30 posto od ukupnog broja otvorenih radnih mjesta.

"Postigli smo naš cilj s prvog sastanka, jer smo od samog početka bili uvjereni u dvije stvari, a to je da svaka osoba koja ulazi u naš sustav donosi jednu novu perspektivu te da će svaka od tih osoba, u okviru zajedničke politike prihvaćanja donijeti neku novu dodatnu vrijednost za cijeli naš sustav", kazao je.

Dodao je da je bilo važno da zapošljavanjem u MUP-u, sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi, osobe s invaliditetom ne gube svoja prava, invalidninu koja im pripada.

Istaknuo je da je kao čelnik ovog sustava iznimno ponosan te da je ovo put koji mora postati standard rada MUP-a.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova izvijestili su da će novih 38 zaposlenika MUP-a biti raspoređeno u Ministarstvo u sjedištu, u Ravnateljstvo policije te po policijskim upravama i postajama.

 "Zapošljavanje je izuzetno važno jer svaka osoba s invaliditetom želi raditi i zarađivati za svoj život. Ključno je obrazovanje koje moramo pružiti osobama s invaliditetom kako bi mogli biti konkurentni na otvorenom tržištu rada", zaključila je zastupnica u Hrvatskom saboru Ljubica Lukačić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum