RIJEKA

Internetski nabavljao te preko 32 oglasa prodavao dijelove za automatsko oružje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dijelove za razno automatsko oružje i strojnice čije je posjedovanje zabranjeno, preko Interneta je nabavljao te na čak 32 objavljena oglasa prodavao 26-godišnji mladić, kojega je primorsko-goranska policija uhitila i po dovršetku istrage kazneno prijavila.

Policija je u ponedjeljak objavila kako je zbog više kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja privela 26-godišnjaka, pri čemu je upravo njegovo prijavljivanje i privođenje rezultiralo kriminalističkom istragom.

Utvrđeno je kako je tijekom prošle godine u više navrata putem Interneta objavio 32 oglasa kojima je nudio na prodaju dijelove za razno automatsko oružje i strojnice, a pored toga je baš prošlog tjedna jednom kupcu protuzakonito prodao spremnik za automatsku pušku.

U policiji naglašavaju kako je riječ o dijelovima koji su sastavni dio oružja čija je nabava i posjedovanje zabranjeno građanima, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja.

Pronađene tri ručne bombe, automatska puška, strojnica, osam pištolja...

Temeljem naloga suca istrage riječkog Županijskog suda, pretraženi su dom i vozilo koje 26-godišnjak koristi na širem području Rijeke i Kraljevice.

Tamo su pronađene tri ručne bombe, automatska puška, strojnica, osam komada pištolja/revolvera, prigušivač pucnja, zračna puška, dva komada dijelova oružja, 23 komada raznih spremnika za automatske puške i strojnice, kao i i 1737 komada streljiva raznih kalibara.

Završetkom istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a ujedno je i prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o prebivalištu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater