ZAGREB

MUP: Ukrajinsko veleposlanstvo obavijestilo policiju o sumnjivoj pošiljci

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministarstvo unutarnjih poslova u petak je Hini potvrdilo da ih je ukrajinsko veleposlanstvo obavijestilo kako je od djelatnika pošte trebalo preuzeti pošiljku koju su odbili zaprimiti zbog ranijeg upozorenja ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova.

Pošiljku su obili zaprimiti zbog upozorenja ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova da su i druga ukrajinska veleposlanstva diljem Europe s adrese tog pošiljatelja zaprimili sumnjive pošiljke.

"Odmah po saznanju policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u koordinaciji s drugim sigurnosnim službama i u kontaktu s ukrajinskim veleposlanstvom", priopćio je MUP.

Podsjećaju da su diplomatska i konzularna predstavništva stranih država u RH objekti čija zaštita se provodi temeljem važeće Uredbe o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja, a o čemu se, iz razumljivih razloga, detalji ne iznose u javnost.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a pošiljka/pismo je u posjedu policije te će se prema njemu postupati s ciljem utvrđivanja porijekla i sastava, navode u priopćenju.

Ukrajinsko veleposlanstvo u Hrvatskoj je jedno u nizu diplomatskih predstavništava te države koje je primilo "krvave pakete" sa životinjskim očima, objavilo je u petak ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova.

Na upit Hine ukrajinska ambasada u Zagrebu nije potvrdila vijest niti iznijela pojedinosti, dodajući da će naknadno objaviti priopćenje na svojim mrežnim stranicama.

Pozivajući se na objavu na Facebooku glasnogovornika ministarstva Olega Nikolenka, agencije u petak prenose da su paketi, natopljeni tekućinom karakteristične boje i mirisa, također poslani ukrajinskim veleposlanstvima u Mađarskoj, Nizozemskoj, Poljskoj i Italiji te generalnim konzulatima u Napulju i Krakovu i konzulatu u Brnu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum