SPLIT

Ivan Božić završio u istražnom zatvoru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je popodne jednomjesečni istražni zatvor za Ivana Božića (29) iz Solina osumnjičenog za pokušaj teškog ubojstva policijskog vježbenika, doznaje se od odvjetnika Vinka Gulišije.

Potvrdio je kako je sudac istrage Županijskog suda u Splitu odlučio da će njegov branjenik ići u istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Odvjetnik rješenje još nije predigao već će to, kako je rekao, napraviti u ponedjeljak nakon čega će na njega izjaviti žalbu. 

"Uložit ćemo žalbu i na rješenje o provođenju istrage i na rješenje o određivanju istražnog zatvora. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati, a sukladno tome ćemo odlučiti vezano za davanje obrane. Moj se branjenik u policiji branio šutnjom, kao i pred zamjenicom Županijskog državnog odvjetništva", kazao je odvjetnik Gulišija u izjavi za Hinu.

Ustvrdio je da se Ivan nije skrivao te da se pojavio nakon što mu je otac pronašao odvjetnika. Dodao je i da nije bilo problema u postupanju policije prema Ivanu Božiću.

Ivan Božić je završio u istražnom zatvoru jer je u prvom satu srijede u središtu Splita, ne zaustavljajući se na policijski znak stop,  svojim golfom udario 20-godišnjeg policijskog vježbenika teško ga i za život opasno ozlijedivši, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće. Policija je za njim tragala sve do četvrtka oko 16.30 sati kada je uhićen u kući u Solinu. Uz njega su uhićena još tri muškarca i jedna žena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum