KOŠARKA

Zdravstvene tegobe muče Puljanke pred današnji domaći ogled sa Šibenčankama: TREHUB ZAKLJUČILA POLUSEZONU, UPITNE BORIĆ I SCHRAUTH

| Autor: Ivica CEROVAC
MOŽDA IPAK ZAIGRA - Sara Borić (Snimio Danilo Memedović)

MOŽDA IPAK ZAIGRA - Sara Borić (Snimio Danilo Memedović)


Natjecanje u Premijer ligi košarkašica ne razvija se u smjeru kojem su se nadali u redovima Pula-Movitera. Nakon sedam odigranih kola, Puljanke imaju samo tri pobjede i poprilično su udaljene od ulaska među četiri najbolje ekipe, koje će po okončanju regularnog dijela sezone razigravati za prvaka.

Vremena da se izbore za mjesto u tom izabranom društvu još uvijek imaju, ali na tom će im putu jedna od prepreka biti zdravstvene tegobe s kojima se bore Sara Borić, Kelli Ann Schrauth i Katarina Trehub. Trojac je to koji je u dosadašnjem tijeku prvenstva zajedničkim snagama ubacio 70 posto pulskih poena, a te brojke zorno pokazuju koliko je njihov izostanak veliki udarac za ekipu.

- Trehub je odradila planiranu operaciju, sada provodi rehabilitaciju i trebala bi nam se priključiti na početku drugog dijela sezone. Schrauth je prošli petak, na posljednjem treningu pred utakmicu s Trešnjevkom, stala Ramljak na nogu i poprilično jako iskrenula skočni zglob.

Zbog toga je preskočila gostovanje u Zagrebu, nakon čega je cijeli ovaj tjedan išla na terapije i ostaje da vidimo hoćemo li je imati na raspolaganju za današnju utakmicu. Ona je borac i htjela bi igrati, ali konačnu odluku da li je za to sposobna donijet će liječnička služba, rekao je Ivan Đukić, trener Pula-Movitera.

- Što se tiče Borić, ona je ozlijedila preponu doslovno u posljednjoj sekundi utakmice s Trešnjevkom. Zapela je za nogu jedne protivničke igračice i pala, a u tom je trenutku sirena sa zapisničkog stola označila kraj susreta. Preskočila je po povratku u Pulu nekoliko treninga, ali ako može šetati po gradu, može i igrati te vjerujem da ću Borić imati na raspolaganju za današnju utakmicu.

Danas, s početkom u 18 sati, Puljanke će ugostiti Šibenčanke, koje u Dom sportova "Mate Parlov" dolaze osokoljene prvom pobjedom u sezoni, upisanom u prošlom kolu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of