25 GODINA SAVEZA

U petak će se održati prvi Dan istarske košarke. DOLAZE STOJKO I JOSIP VRANKOVIĆ

| Autor: Glas Istre
Rovinj

Rovinj


Ovaj petak održat će se prvi Dan istarske košarke kojim će se obilježiti 25 godina od osnutka Košarkaškog saveza Istarske županije.

Centralni događaj bit će Svečana sjednica u 19 sati u Multimedijalnom centru grada Rovinja, a prije toga, u 15 sati, u dvorani Gimnasium održat će se prijateljska kadetska utakmica selekcija Istarske županije i grada Rijeke.

Dolazak su potvrdili čelnici Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković (predsjednik) i Josip Vranković (tajnik) te Nikola Rukavina (dopredsjednik). Bit će tu i izaslanik predsjednika Zorana Milanovića Željko Jovanović, potom glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, te posebni savjetnik ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac Josip Pavić, proslavljeni vaterpolski vratar.

Kako napominju organizatori, riječ je o manifestaciji kojom se želi dodatno popularizirati istarska košarka. Tako će se na svečanoj sjednici dodijeliti i nagrade pojedincima za doprinos istarskoj košarci.

''Izuzetno smo sretni da smo uspjeli realizirati ono što smo i planirali. Zahvaljujući ovakvim manifestacijama dajemo dodatnu važnost popularizaciji, ali i valorizaciji košarke kao sporta. Želja nam je nastaviti tamo gdje smo stali prije početka same pandemije, a to je rad sa selekcijama. Naime, u planu je uz stručnjake organizirati redovite treninge s najboljim košarkašicama i košarkašima Istre, koji bi se odvijali jednom mjesečno. Naši članovi sustavno bi bili praćeni od strane trenera i koordinatora Košarkaškog saveza Istarske županije, čime bi kvalitetno mogli raditi na podizanju same kvalitete košarke na ovim prostorima'' rekao je Igor Franković, predsjednik Košarkaškog saveza Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of