PRO 3X3 BASKETBALL TOUR 2022.

PULSKI AMFITEATAR OSVOJILI I HAKLERI: Završnica međunarodnog turnira Pro 3x3 Basketball Tour 2022.

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


U pulskoj Areni protekla se dva dana održavao pravi košarkaški spektakl. Riječ je o završnici međunarodnog turnira Pro 3x3 Basketball Tour 2022., a tom je prigodom u pulski amfiteatar došlo 12 najboljih ekipa ovog Toura iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Uz hrvatske momčadi, na turniru su nastupile i međunarodne ekipe s vrha FIBA-ine rang ljestvice najboljih u svijetu.

Na mjestu gdje su se u prošlosti borili gladijatori, ovoga su puta svoje snage odmjerili mladi košarkaši. Kako bi potaknuli i drugu djecu na bavljenje sportom na otvorenom, danas su, u sklopu Kid’s daya, s početkom u 17 sati turnir otvorili oni najmlađi. Uslijedile su utakmice četvrtfinala, a potom je na rasporedu bilo zakazano proglašenje pobjednika te uručenje novčane nagrade i karte za World Tour turnir u Parizu pobjednicima turnira.

Završnom turniru u Areni, čiji su domaćini grad Pula i Turistička zajednica grada Pule, prethodilo je održavanje devet turnira na atraktivnim lokacijama širom Hrvatske u svrhu promocije turizma, ali i popularizacije ovog sporta. Projekt u organizaciji Udruge za promociju, razvoj i organizaciju 3x3 košarke, podržali su Hrvatski košarkaški savez i Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, te Hrvatska turistička zajednice koja je PRO 3x3 Tour uvrstila u Top 20 sportskih projekata za 2022. godinu.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater