KOŠARKA

Puljanke u nedjelju dočekuju Medveščak: BOLJOM OBRANOM DO POBJEDE

To će presuditi, jer sve kreće od obrane, a napad će onda lako doći. Trebamo se samo složiti i krenuti u utakmicu mirne glave, igrati jedna za drugu i bez ikakvih svađa. Komunikacija će biti jako važna i ako je budemo imali na terenu, odradit ćemo dobar posao, rekla je Lucija Begonja

| Autor: Ivica CEROVAC
POPRAVITI ULASKE U UTAKMICU - Lucija Begonja (Snimio Dejan Štifanić)

POPRAVITI ULASKE U UTAKMICU - Lucija Begonja (Snimio Dejan Štifanić)


S dvije pobjede u prva dva kola, košarkašice Pula-Movitera dočekuju Medveščak. Poput ogleda na kojima su svladale Mursu i Ragusu, i ovaj sa Zagrepčankama će se igrati u Domu sportova "Mate Parlov", u nedjelju s početkom u 18 sati. Puljanke ga dočekuju u problemima, jer zbog udarca u rame zadobivenog na ogledu s Dubrovčankama, Kelli Ann Schrauth, najbolji strijelac i najbolji skakač lige, ovaj tjedan nije trenirala.

- Umjesto na treninge, išla je na terapije i liječila rame, ali ja vjerujem da će u nedjelju zaigrati. Ona je jednostavno takva, stisnut će zube i bez obzira na sve probleme koji je muče, dat će sve od sebe da pomogne ekipi, pohvalila je suigračicu Lucija Begonja, najmlađa članica pulske startne petorke.

I sa zdravom Schrauth, pred Puljankama bi bio zahtjevan zadatak, jer je Medveščak također krenuo u sezonu s dvije pobjede i pritom je primio samo 94 poena. Nasuprot najbolje obrane lige, stajat će raspucani napad, jer su Puljanke u prva dva kola ubacile 174 poena, učinak koji je nadmašila jedino Požega.

- Neće ovo biti utakmica u kojoj će jedna ekipa ubaciti sto poena, to je sigurno. Bit će teško i napeto, a do pobjede će stići ekipa koja bude igrala bolju obranu i bila koncentriranija. To će presuditi, jer sve kreće od obrane, a napad će onda lako doći. Trebamo se samo složiti i krenuti u utakmicu mirne glave, igrati jedna za drugu i bez ikakvih svađa. Komunikacija će biti jako važna i ako je budemo imali na terenu, odradit ćemo dobar posao, smatra Begonja. - Medveščak je brza ekipa, niže su, spretnije i jure po cijelom terenu, gore-dolje svih 40 minuta. Sigurno da nemamo petorku koja se po brzini može mjeriti s njihovom, niti možemo mi sada ići driblati jednu Petrak, curu koja ima brže i ruke i noge od bilo koje od nas. Kod nas sve to ide malo sporije i stoga ćemo morati biti jako koncentrirane kako bismo uz što manje izgubljenih lopti prilikom prenošenja uspjele postaviti napad.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater