KOŠARKA

PRIJEDLOG NATJECANJA PRVE ŽENSKE LIGE: Osam klubova za Ligu 12 podijeljenu u dvije skupine

| Autor: Ivica CEROVAC
POVRATAK U PULU - Barbara Trehub (D. ŠTIFANIĆ)

POVRATAK U PULU - Barbara Trehub (D. ŠTIFANIĆ)


Za tu su opciju i dva najuspješnija drugoligaša iz prošle sezone, Mursa i Akademija Žane Lelas, dok su Ragusa i Split za jedinstvenu Ligu deset, a sad se čeka da Upravni odbor donese konačnu odluku, otkrio nam je Ivan Đukić, trener Brionke Pula

U zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn susreli su se, s čelnicima Hrvatskog košarkaškog saveza, predstavnici deset klubova koji su ove sezone činili Prvu žensku ligu. Tom su prilikom predstavnici klubova izrazili svoja stajališta i prijedloge o izgledu sljedeće sezone te razmijenili mišljenja o predstavljenim opcijama za sustav natjecanja koji će se koristiti. Zaključci koji su pritom doneseni bit će, zajedno s onima sa sastanka radnih skupina i Stručnog savjeta za žensku košarku, upućeni Upravnom odboru koji će na temelju prikupljenih informacija donijeti konačnu odluku.

- Bio je to radni sastanak na kojem su iz Saveza izišli s tri prijedloga vezana uz sustav natjecanja u sljedećoj sezoni te ih dali predstavnicima klubova na izjašnjavanje. Jedan je bio jedinstvena Liga 12, drugi Liga 12 podijeljena u dvije skupine po šest, a treći jedinstvena Liga 10, nabrojao je Ivan Đukić, trener Brionke Pula. - Osam klubova izjasnilo se za Ligu 12 podijeljenu u dvije skupine, a za tu su opciju bila i dva najuspješnija drugoligaša iz prošle sezone, Mursa i Akademija Žane Lelas, čiji predstavnici nisu prisustvovali sastanku jer formalno još uvijek nisu prvoligaši. Jedino su Ragusa i Split bili za jedinstvenu Ligu deset, a sad se čeka da Upravni odbor donese konačnu odluku.

Premda nije isključeno da na kraju zaživi treća opcija, koju nitko nije podržao, očekuje se da će Upravni odbor poštovati mišljenje većine te se već okvirno zna koji bi klubovi činili koju skupinu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater