pune ruke nagrada 

Pulska košarkašica Lana Pačkovski MVP i najbolji asistent lige 

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto ŽKK Pula)

(Foto ŽKK Pula)


Na poluvremenu prve utakmice finala doigravanja između Trešnjevke 2009 i Raguse, dodijeljena su pojedinačna priznanja za tekuću sezonu Premijer lige košarkašica.

Dva su završila u rukama igračice Pula-Orca Grupe Lane Pačkovski, koja je proglašena MVP-jem lige te je tako postala prva koja se može pohvaliti da je dva puta bila najkorisnija igračica, a usto su joj 7,7 asistencija po susretu donijela priznanje za najboljeg asistenta lige.

Ove su nagrade pohvala i za pulski klub, koji je u posljednjih osam sezona pet puta iznjedrio MVP-ja Premijer lige. Serijal je u sezoni 2016/2017 pokrenula Lea Miletić, nju je naslijedila Lana Pačkovski, a potom je u sezoni 2018/2019 najbolja bila Katarina Trehub.

Naredna sezona prekinuta je zbog pandemije izazvane koronavirusom te se priznanja nisu dijelila, a kad se situacija vratila u normalu, na vrhu poretka završila je Kelli Ann Schrauth. Uslijedile su dvije godine posta za igračice trenera Ivana Đukića, a potom se na tron vratila Lana Pačkovski, koja će i iduće sezone braniti pulske boje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter