stiže ekipa koja "ubija" protivnice

Košarkašice Pula-Orca Grupe u subotu dočekuju Medveščak, jedinu neporaženu ekipu u prvenstvu

| Autor: Ivica CEROVAC
Karolina Škare (Foto: ŽKK Pula)

Karolina Škare (Foto: ŽKK Pula)


Karolina Škare, rođena Puljanka s prebivalištem u Peroju, ovog je ljeta stigla u redove Pula-Orca Grupe. S košarkom se počela baviti u Fažani, čiju je mješovitu ekipu zamijenila ženskom ekipom u Rovinju. Iz Rovinja je preselila u svlačionicu riječkog FSV-a, da bi s napunjenih 18 godina po prvi put zaigrala za klub iz svog rodnog grada.

- Provela sam četiri godine u FSV-u, prvu na posudbi, a potom sam preselila u Rijeku gdje sam doživjela dvije ozljede koje su me odvojile od parketa. Najprije sam 2020. godine imala manju operaciju meniskusa desnog koljena, da bih prošle sezone ozlijedila lijevo koljeno te sam morala operirati prednji križni ligament i meniskus - prisjetila se Karolina Škare. - Teško mi je u toj situaciji bilo daleko od kuće, trebalo je posložiti sve obveze s terapijama i premda sam uspjela u tome, nakon oporavka sam se odlučila vratiti doma, vidjeti što mi se nudi u Puli i da li je sve ovo odricanje vrijedno nečega.

Škare je u Puli upisala četvrti razred Gimnazije i po prvi put stigla pod pasku trenera Ivana Đukića.

- Sa zdravstvene strane je sada sve u redu, bolova nema i sretna sam zbog toga, ali određeni strah je i dalje prisutan. Sve što sam prošla još mi se mota po glavi, ne idem toliko na prodore i rizične skokove te sam s te strane bila svjesna da moje brojke na početku sezone neće biti bajne. S druge strane, dočekala me u Puli jako opuštena atmosfera na kakvu dosad nisam bila navikla, ali sviđa mi se. Našla sam se s curama, družimo se puno i van terena, pričamo o svemu i to nam svima pomaže - istaknula je Škare. - Rezultatski gledano, tri pobjede i tri poraza nakon šest odigranih kola su u ovom trenutku naša realnost. Žao mi je jedino zbog poraza u Šibeniku jer mislim da smo tu utakmicu mogle dobiti, ali puno je na njoj bilo čimbenika koji su nas odvukli od pobjede. Vratit ćemo im doma.

U subotu u Dom sportova "Mate Parlov" stiže lider Medveščak, jedina ekipa koja ove sezone još nije osjetila gorčinu poraza. Zagrepčanke su bile gošće ovogodišnjeg Memorijala Ružica i Vladimir Šešelja, na kojem su u finalu zamrznule Puljanke na "minus 30".

- Stiže nam mlada ekipa s dobrom trenericom koja ih tjera da puno trče i s tom taktikom "ubijaju" protivnice. Neumorne su, imaju dobru rotaciju i nemaju lidera u ekipi, već svaka igračica može jednako povući te su zasluženo vodeće. Čeka nas teška utakmica, no nećemo se predati i dat ćemo sve od sebe da dva boda ostanu u Puli. Probat ćemo što duže držati egal, a za tako nešto mora nam biti šuterski dan i usto se trebamo što brže vraćati u obranu, da ne bi primale puno lakih koševa. Pod košem bismo trebale biti dominantne, jer ćemo imati prednost u visini - zaključila je Škare.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter