žkk pula

Pulske premijerligašice upisale dva poraza zaredom. Đukić: Ovo u Rijeci je bila prava katastrofa

| Autor: Ivica CEROVAC
(Foto ŽKK Pula)

(Foto ŽKK Pula)


 Košarkašice Pula-Orca Grupe dobile su, ni krive ni dužne, slobodan vikend. Puljanke su danas trebale ugostiti Trešnjevku 2009, ali kako su Zagrepčanke, uz splitski KAŽL, hrvatski predstavnici na Alpe Adria Cupu i ovaj vikend nastupaju na turniru u Austriji, njihov dolazak u Dom sportova "Mate Parlov" prolongiran je za utorak.

Razočaranje

- Htjela je Trešnjevka da taj susret odradimo u srijedu 29. studenog i mi smo pristali na taj termin, da bi me dva dana ranije nazvao njihov trener i javio kako mu je epidemija hripavca desetkovala ekipu, pa smo odlučili sve prebaciti za naredni tjedan.

Htio sam da igramo u srijedu 6. prosinca, ali ta je opcija odmah otpala jer sam zaboravio ukalkulirati činjenicu da neke od mojih igračica taj dan idu na koncert Aleksandre Prijović - slegnuo je ramenima Ivan Đukić, trener Pula-Orca Grupe.

- S jedne strane nam je i dobro došlo da ne igramo danas, jer je Bučuk u Rijeci ozlijedila rame, odlazi na terapije i dobro će joj doći tih nekoliko dana. Na žalost, Miše je u srijedu na treningu ozlijedila prst na lijevoj ruci, stavljena joj je longeta te je sigurno nema dva tjedna i možda zaigra posljednju utakmicu pred zimsku stanku.

Nakon osam odrađenih kola Puljanke s učinkom od tri pobjede i pet poraza zauzimaju devetu poziciju. Ostvareni rezultati su definitivno ispod očekivanja, a najveće razočaranje predstavlja činjenica da ekipa koja se slagala u hodu izgleda puno gore kad se napokon posložila, nego na početku sezonu kad je Đukić odrađivao utakmice s pet-šest igračica.

U posljednja dva kola Puljanke su zamrznute na "minus 33" i "minus 26" te ako bi im se za poraz od Medveščaka moglo još donekle progledati kroz prste zbog kvalitete protivnika, za predstavu protiv riječkog FSV-a teško je pronaći opravdanje.

- Ovo što smo odigrali u Rijeci bila je čista katastrofa. Bili smo užasni u napadu i očajni u obrani, a najgore od svega je što se cure nisu ni potukle, pa su ih Riječanke i prebile i rezultatski "ubile". Na što je to ličilo pokazuje rezultat 46:18 na kraju prvog poluvremena, u kojem smo od 36 pokušaja iz igre pogodili tek sedam i pridodali četiri slobodna bacanja, a utakmicu smo završili s 26 posto šuta - nabrojao je Đukić.

- Dobra atmosfera koja je na početku vladala u našim redovima sad se poprilično razvodnila i otvoreno smo rekli curama da su ove tri utakmice koje su nam preostale do kraja godine za neke od njih kvalifikacijske te će presuditi hoće li i u nastavku sezone biti s nama.

Novi poraz

Lana Pačkovski, koja je trenutačno četvrti asistent i treći strijelac lige te druga u MVP poretku, je nakon 89 poena ubačenih u tri uvodna kola, u posljednja dva postigla 12 i 11.

- Pačkovski je pala, što je bilo i za očekivati jer su nas svi već »pročitali« i znaju da im je prioritet nju zaustaviti, pa je na svakoj utakmici čuvaju po dvije, a nekad i tri igračice - istaknuo je Đukić. - Ostale naše igračice ne znaju si same nešto kreirati već daju Lani loptu i onda se maknu, a kad ih ona uspije pronaći nečuvane, ne mogu ništa pogoditi. Jednostavno, nemamo šutera.

Stoga, novi poraz u utorak nije upitan i jedina je nepoznanica s kojom će razlikom gošće slaviti.

- Dobra je vijest da je i Trešnjevka u padu, muči se na posljednjim utakmicama te nas neće previše »razbiti«. Riječ je o mladoj ekipi i očito su te cure već malo i zasićene igranjem na tri-četiri fronta, a usto nemaju visinu - zaključio je Đukić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter