KOŠARKA

Trener Pula-Movitera nije mogao sakriti ljutnju nakon domaćeg poraza od Riječanki

Ponašanje u igri bilo je katastrofalno, ali pritom ne mogu reći da se cure nisu trudile, no uzalud im trud kad uopće nisu razmišljale o utakmici, nego su im glave bile tko zna gdje. Neke nisu ni došle na košarkašku utakmicu i ne znam kamo su im misli odlutale, da li su bile kod kuće ispred televizora, kod dečka ili u kafiću, rekao je trener Đukić

| Autor: Ivica CEROVAC
RAZLJUTIO GA PRISTUP IGRAČICA - Ivan Đukić (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

RAZLJUTIO GA PRISTUP IGRAČICA - Ivan Đukić (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Dugo nismo vidjeli tako ljutog Ivana Đukića, trenera košarkašica Pula-Movitera, kao što je bio u nedjelju nakon domaćeg poraza od riječkog FSV-a. Poraz od "fenjeraša", kojeg su Puljanke jesenas bez previše problema svladale na njegovom parketu, definitivno boli, no više od gubitka očekivanih bodova Đukića je mučio pristup kojeg su na ovoj utakmici imale njegove igračice.

Zakomplicirale si život

- Stvarno ne znam što bih rekao. Dugo nisam vidio ovako neodgovorno odigranu utakmicu tijekom koje bih ja na time-outu rekao jedno, a one bi napravile drugo, pa bih opet pozvao time-out i kazao nešto treće, a one na terenu odradile četvrto. Ponašanje u igri bilo je katastrofalno, ali pritom ne mogu reći da se cure nisu trudile, no uzalud im trud kad uopće nisu razmišljale o utakmici, nego su im glave bile tko zna gdje. Neke nisu ni došle na košarkašku utakmicu i ne znam kamo su im misli odlutale, da li su bile kod kuće ispred televizora, kod dečka ili u kafiću, rekao je Đukić, čije su igračice imale "okruglih" 30 posto preciznosti iz igre.

- S takvim šutom mi ne možemo nikoga pobijediti, a opet smo sve htjeli rješavati tricama. U situaciji kad je tri četvrtine riječke ekipe bilo opterećeno faulovima trebali smo se orijentirati na prodore, ali neke igračice su igrale svoju privatnu utakmicu.

Ovim porazom Puljanke su si malo zakomplicirale život, jer nisu uspjele obraniti "plus deset" iz prve utakmice te u slučaju da prvenstvo završe s istim brojem bodova, Riječanke će biti u prednosti.

Desetkovane u Split

- Najviše problema smo sami sebi zadali još u prvom dijelu sezone, kad nismo pobijedili dvije utakmice koje smo morali, Šibenik u gostima i Brod na Savi u Puli. S te dvije pobjede riješili bi sve brige oko ostanka, ali tako kod nas valjda mora biti. Zašto da bude jednostavno, kad može uvijek komplicirano. Iz godine u godinu sami sebi kompliciramo život i samo smo nastavili dalje na isti način, istaknuo je Đukić.

- Sad nam slijedi gostovanje kod Splita koji je prvi dio sezone okončao bez pobjede, a sad je u dva kola dvaput slavio. Na tu ćemo utakmicu otići s pola ekipe, a branimo samo "plus šest" iz domaće utakmice i kako da to napravimo? Srećom, nije sve ipak tako dramatično, jer imamo tri pobjede više od tri ekipe koju su iza nas na ljestvici i neće nas sve uspjeti dostići, a nakon što je u ovom kolu doma poražena od Splita, u najgoroj situaciji je definitivno Orka.

Predstava koju su njegove igračice pružile protiv Riječanki samo je zaokružila tjedan kojeg bi Đukić najradije što prije zaboravio i tijekom kojeg je najbolji strijelac ekipe Ana Šarić napustila pulske redove, stanjivši ionako tanak igrački kadar.

- Došla mi je u kancelariju plačući i rekla da ima obiteljskih problema, da se u Puli više ne osjeća dobro, da nema dobar odnos s ekipom i da želi da je pustim kući. I što sam mogao napraviti? Ne želim imati nezadovoljnu igračicu i raskinuli smo ugovor, premda sam znao da ne možemo nikoga umjesto nje dovesti jer je prijelazni rok završio. Tu sam malo ljut na Anu, jer ti obiteljski problemi sigurno nisu od jučer i trebala nam je to reći puno ranije, pa da stignemo reagirati.

Ovako nas je dovela pred svršen čin i sada moramo izgurati sezonu s ovime što imamo. Neće biti lako, a problemi kreću već u subotu u Splitu, gdje neću imati na raspolaganju Ninu Perić zbog obveza na fakultetu i Marijanu Percan zbog privatnih razloga, zaključio je Đukić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum