KOŠARKA

Nino Dasko: Želimo im uzvratiti za minimalan jesenski poraz

| Autor: Ivica CEROVAC
POBJEDOM OTVORITI KALENDARSKU GODINU - Nino Dasko (Snimio Dejan Štifanić)

POBJEDOM OTVORITI KALENDARSKU GODINU - Nino Dasko (Snimio Dejan Štifanić)


Košarkaši Stoje posljednju su utakmicu prvog dijela sezone odradili 18. prosinca u Dubrovniku, a već sutra s početkom u 19 sati domaćim ogledom protiv Samobora otvorit će njen drugi dio. Razlog tako kratkoj zimskoj stanci leži u činjenici što će se nakon regularna 22 kola igrati Liga za prvaka i Liga za ostanak koje donose deset dodatnih kola, što znači da je pred hrvatskim prvoligašima još okruglih 20 prvenstvenih utakmica. Trebalo ih je negdje stisnuti, pa se stoga tijekom pauze igrači i nisu stigli previše odmoriti.

U drugi dio sezone Stoja će praktički krenuti s istim igračkim kadrom s kojim je zaključila prvi, jer je Marko Dukić već u prosincu napustio njene redove, a isto je sada napravio i Amerikanac Evan Wardlow, koji zbog ozljede nije bio na dispoziciji u posljednjim kolima. S druge strane, iz redova somborskog Jokera, kluba u vlasništvu Nikole Jokića i njegove braće, prošli je mjesec na Stoju stigao Strahinja Grujanić. On je odigrao dvije posljednje utakmice prvog dijela sezone i prilagodio se na novu sredinu, što je sigurno dobra vijest jer s obzirom na kratku zimsku pauzu, nema se previše vremena za neko dodatno uigravanje.

- Neki su igrači individualno trenirali i za vrijeme praznika, među kojima je bio i Grujanić, a drugi su neko vrijeme bili odsutni i priključili su se 2. siječnja, kad smo krenuli sa zajedničkim treninzima. Đugum je iskoristio pauzu da zaliječi ozljedu zbog koje nije igrao u Dubrovniku, premda je otputovao s nama na utakmicu, tako da što se toga tiče više nemamo nikakvih problema, jedino što nas je viroza pokosila. Najgore je prošao Gustovarac, koji je već duže vrijeme van treninga i njegov sutrašnji nastup je pod velikim znakom pitanja, dok bi svi ostali trebali biti na dispoziciji treneru, rekao je Nino Dasko, kapetan Stoje.

Košarkaši Stoje krenuli su u sezonu domaćom pobjedom nad Dubrovnikom, koja je tek kasnije dodatno dobila na vrijednosti kad su Dubrovčani nanizali 11 pobjeda i stigli do naslova jesenskog prvaka. S druge strane, Puljani su potom ušli u negativnu seriju od osam poraza, a prvog su doživjeli na gostovanju kod sutrašnjeg protivnika.

- Utakmica u Samoboru je bila totalno drugačija od one s Dubrovnikom i puno teža za nas. Domaći su košarkaši igrali jako tvrdo i s mnogo pickova te se u svemu tome nismo najbolje snašli. Uspjeli smo ipak nekako izjednačiti 15 sekundi prije kraja, ali onda smo u zadnjem napadu napravili manju grešku u rotaciji, što su oni iskoristili i tri sekunde prije kraja pogodili za pobjedu, prisjetio se Dasko. - Osim te pobjede, Samobor je u prvom dijelu sezone upisao još samo jednu, dok smo mi nakon osam uzastopnih poraza svladali doma zadarsku Puntamiku i potom u sljedećem kolu Mladost u Zagrebu. Prikupili smo bod više od Samoboraca i stoga nam je sutrašnja utakmica jako bitna, jer u slučaju da ih dobijemo s više od dva poena razlike, imali bismo dvije pobjede više i bolji međusobni omjer, što bi se moglo pokazati važnim jer ćemo vjerojatno nakon subote još dvaput igrati s njima. Vjerujem da smo to sposobni ostvariti, jer smo se u međuvremenu uigrali s novim trenerom i bolje se međusobno poznajemo, ali isto tako i bolje poznajemo protivnike te bi trebali bolje izgledati na parketu nego u Samoboru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater