GOŠĆA NAŠE GOŠĆE

U buzetskom Pučkom otvorenom učilištu: MARIJA RIBARIĆ & MARILENA DUŽMAN

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Marija Ribarić / Marilena Dužman

Marija Ribarić / Marilena Dužman


Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" Buzet pokreće novi program pod naslovom "Gost našeg gosta". Riječ je o susretima s više ili manje poznatim i svakako zanimljivim osobama, koji će se organizirati po principu: gost domaćin, glazbenik, književnik, likovni umjetnik, sportaš, poduzetnik…, u goste dovodi svoga gosta iz iste branše. Kroz njihov međusobni razgovor te kroz uvodnu najavu moderatora, publika će se upoznati s njihovom biografijom, kreativnošću, postignućima, hobijima, planovima…

Prva gošća Pučkog učilišta je Marija Ribarić, buzetska pjesnikinja, spisateljica, poduzetnica, pjevačica i kulturna aktivistica koja će u četvrtak, 17. lipnja ugostiti ližnjansku književnicu Marilenu Dužman, poznatu po ovećoj produkciji uglavnom ljubavnih romana.

Program će se održati u Narodnom domu u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Marilena Dužman diplomirana je ekonomistica, majka dvoje djece, koja živi i radi u Ližnjanu. Do sada je objavila šest romana, od kojih jednu crnohumornu priču Mrtav, a gladan dok su ostali naslovi ljubavni. Gdje mi je psihijatrica?, Opsidijan, Razgovori s ginekologom i Slobodan pad smješteni su radnjom na istarsko područje te su jako dobro prihvaćeni kod publike.

Posljednji objavljeni roman Skriveno srce prvi je u nizu o obitelji Marwood iz Texasa. Zbog korištenja čakavštine u svojim romanima zapažena je u svojoj Općini Ližnjan, koja joj je ove godine uručila nagradu za osobite uspjehe i postignuća u književnoj umjetnosti te promociji Ližnjana i ližnjanskog govora u svojim književnim djelima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum