FESTIVAL DJEČJE KNJIGE

FOTO/OTVOREN 13. MONTE LIBRIĆ Tjedan dana dječje igre i radosti uz tisuće knjiga

| Autor: Vanesa BEGIĆ


U Parku Petra Krešimira IV., uz rimski Mauzolej, između Dvojnih vrata i rodne kuće Sergia Endriga, idućih će se osam dana najmlađima omogućiti sasvim posebni trenuci u kojima će ponovno osjetiti nesputanost i slobodu dječjeg svijeta te uživati uz pisanu riječ i niz popratnih programa i radionica

Na novoj lokaciji, sve u skladu s epidemiološkim mjerama, večeras je uz zanimljiv i zabavan program otvoreno 13. izdanje festivala dječje knjige Monte Librić. U Parku Petra Krešimira IV., uz rimski Mauzolej, između Dvojnih vrata i rodne kuće Sergia Endriga, idućih će se osam dana najmlađima omogućiti sasvim posebni trenutci u kojima će ponovno osjetiti nesputanost i slobodu dječjeg svijeta te uživati uz pisanu riječ.

U programu otvorenja sudjelovale su uvijek jedinstvena i neponovljiva Sedina Cerovac, koja utjelovljuje Unu Libar, novu protagonistkinju ove manifestacije, svima dobro poznata Baka Librić, odnosno Gordana Trajković, te sasvim novi, vrstan Librić bend (Marino Morosin, Matija Dadić, Almin Karaman i Erik Vojak), kao i mlade, talentirane snage - Luna Gotal i Zora Cvijanović.

Nazočnima su se obratili Maja Zrnčić, voditeljica programa Pun ruksak kulture Ministarstva kulture, direktorica Monte Librića Slavica Ćurković, župan Fabrizio Radin i pulski gradonačelnik Boris Miletić. Zrnčić je naglasila važnost ove manifestacije za promicanje ljubavi prema lijepoj riječi, župan Fabrizio Radin kazao je da u ovoj epidemijskoj godini, unatoč kašnjenju, Librić ima sasvim novu lokaciju koja će se zasigurno i u budućnosti koristiti, direktorica Librića Slavica Ćurković zahvalila se Stožeru civilne zaštite Istarske županije što su omogućili održavanje manifestacije te brojnim i vrijednim suradnicima, a pulski gradonačelnik Boris Miletić posebno je pohvalio sve organizatore i program.

Uz književnike i ilustratore značajnu ulogu imaju i glazbenici i performeri, a pravi primjer tog koncepta bit će glazbena priča "Kišni razdraganci" Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta sa sjajnim ilustracijama Lane Letović Perčin. Bit će predstavljena i slikovnica "Komadić neba u tebi" Nataše Jukić i Done Tomić. Uz to, Nikolina Manojlović Vračar će predstaviti svoju maštovitu "Ilustriranu enciklopediju glagola", a u goste stižu i polaznici Rock akademije koju vodi Tatiana Giorgi.

Radionicom "Giochiamo con Rodari" obilježava se stota godišnjica rođenja poznatog talijanskog pisca za djecu. U večernjem programu Librić teatrino bit će izvedena predstava "Migliori amici" u izvedbi Giulia Settima i Peđe Gvozdića, a bit će predstavljen i projekt "Istarske nine nana/Ninne nanna istriane". Gosti Librića bit će i književnica Olja Savičević Ivančević sa slikovnicom "Sami na cilome svitu", koju je ilustrirao Svjetlan Junaković, a bit će predstavljen i dječji roman "Ribe na drveću" Lane Roje Miličević i Hane Lukas Midžić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini