KAZALIŠTE S VIZIJOM

TEATAR FORT FORNO NAJAVLJUJE NOVU PREMIJERU Bit će uprizorena 2. lipnja ispred 2. Kaštela Bembo. OTKRIVAMO DETALJE!!

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Predstava "Istarske priče" bio je prvi kazališni projekt Teatra Fort Forno (Neven LAZAREVIĆ)

"Putovanje kroz Zbrdazdoliju", interaktivna je scenska igra, namijenjena mlađoj međunarodnoj publici. Predstava je to o prijateljstvu, strpljivosti i toleranciji, koja zagovara čovjekovu odgovornost prema prirodi i svemiru, najavljuje redatelj Robert Raponja novu kazališnu priču Teatra Fort Forno

Ni pandemija koronavirusa nije zaustavila produkciju Teatra Fort Forno iz Bala. Dokaz tome je i najava nove premijere ovog kazališta, predstave "Putovanje kroz Zbrdazdoliju" zakazane za 2. lipnja u 17. 30 sati na Trgu ispred Kaštela Soardo – Bembo u Balama, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Riječ je o novom autorskom projektu Roberta Raponje, redatelja i dramskog pedagoga iz Pule s osječkom adresom.

- Predstava "Putovanje kroz Zbrdazdoliju", interaktivna je scenska igra, namijenjena mlađoj međunarodnoj publici, najavljuje Raponja novu kazališnu priču Teatra Fort Forno, nastalog na inicijativu i u produkciji Mon Perina d.o.o i gospodina Plinija Cuccurina. Zaštitni znak Teatra Fort Forno su energijom nabijene predstave u kojima se glumi, pleše, pjeva te koriste i elementi vizualnog kazališta i lutkarstva.

- U "Putovanju kroz   Zbrdazdoliju" "dvojca suptilnih, tankoćutnih dječaka odluče krenuti na put izmišljenom zemljom: domišljaju krajobraze, razne prepreke koje trebaju premostiti, opasnosti kojima se treba oduprijeti, strahove koje valja nadrasti. Neobična lutka im se pridružuje u njihovoj igri, pomaže im da zamišljaju i stvaraju svijet u kojem vlada ljepota, dobrota i bezbrižnost. Maštom uređuju svijet u kakvom bi voljeli odrastati, spoznavati i živjeti. Želje im se tijekom igre množe, stoga se trebaju usaglašavati oko rute puta kroz Zbrdazdoliju, koje grade svojim tijelima, dok sebe zamišljaju u različitim oblicima: od crvića, preko leptira, sve do izvanzemaljaca. Predstava je to o prijateljstvu, strpljivosti i toleranciji, koja zagovara čovjekovu odgovornost prema prirodi i svemiru, kaže Raponja.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater