KAZALIŠTE S VIZIJOM

TEATAR FORT FORNO NAJAVLJUJE NOVU PREMIJERU Bit će uprizorena 2. lipnja ispred 2. Kaštela Bembo. OTKRIVAMO DETALJE!!

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Predstava "Istarske priče" bio je prvi kazališni projekt Teatra Fort Forno (Neven LAZAREVIĆ)

Predstava "Istarske priče" bio je prvi kazališni projekt Teatra Fort Forno (Neven LAZAREVIĆ)


"Putovanje kroz Zbrdazdoliju", interaktivna je scenska igra, namijenjena mlađoj međunarodnoj publici. Predstava je to o prijateljstvu, strpljivosti i toleranciji, koja zagovara čovjekovu odgovornost prema prirodi i svemiru, najavljuje redatelj Robert Raponja novu kazališnu priču Teatra Fort Forno

Ni pandemija koronavirusa nije zaustavila produkciju Teatra Fort Forno iz Bala. Dokaz tome je i najava nove premijere ovog kazališta, predstave "Putovanje kroz Zbrdazdoliju" zakazane za 2. lipnja u 17. 30 sati na Trgu ispred Kaštela Soardo – Bembo u Balama, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Riječ je o novom autorskom projektu Roberta Raponje, redatelja i dramskog pedagoga iz Pule s osječkom adresom.

- Predstava "Putovanje kroz Zbrdazdoliju", interaktivna je scenska igra, namijenjena mlađoj međunarodnoj publici, najavljuje Raponja novu kazališnu priču Teatra Fort Forno, nastalog na inicijativu i u produkciji Mon Perina d.o.o i gospodina Plinija Cuccurina. Zaštitni znak Teatra Fort Forno su energijom nabijene predstave u kojima se glumi, pleše, pjeva te koriste i elementi vizualnog kazališta i lutkarstva.

- U "Putovanju kroz   Zbrdazdoliju" "dvojca suptilnih, tankoćutnih dječaka odluče krenuti na put izmišljenom zemljom: domišljaju krajobraze, razne prepreke koje trebaju premostiti, opasnosti kojima se treba oduprijeti, strahove koje valja nadrasti. Neobična lutka im se pridružuje u njihovoj igri, pomaže im da zamišljaju i stvaraju svijet u kojem vlada ljepota, dobrota i bezbrižnost. Maštom uređuju svijet u kakvom bi voljeli odrastati, spoznavati i živjeti. Želje im se tijekom igre množe, stoga se trebaju usaglašavati oko rute puta kroz Zbrdazdoliju, koje grade svojim tijelima, dok sebe zamišljaju u različitim oblicima: od crvića, preko leptira, sve do izvanzemaljaca. Predstava je to o prijateljstvu, strpljivosti i toleranciji, koja zagovara čovjekovu odgovornost prema prirodi i svemiru, kaže Raponja.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum