PROGRAM MINISTARSTVA KULTURE I MEDIJA

RUKSAK PUN KULTURE: U Lamparni gostuje skupina BADco. s predstavom "Stranac"

Ovo scensko čitanje "Stranca" koncentrira se na tri dominantne slike preuzete iz romana: situacije ispovijesti, zatvora i trenutka samog ubojstva kao točke u koju se akumuliraju sve silnice romana

| Autor: Branko BIOČIĆ
Stranac

Stranac


S početkom u 18 sati večeras u DKC-u Lamparna gostuje skupina BADco. iz Zagreba s predstavom "Stranac". Predstava je inspirirana istoimenim romanom Alberta Camusa. Polazeći od problema izostanka (su)osjećanja i očekivane emocionalne reakcije, projekt "Stranac" preko Camusovog antijunaka Meursaulta sagledava socijalna i sistemska licemjerja sakrivena iza odnosa zasnovanih na transparentnosti.

Ovo scensko čitanje "Stranca" koncentrira se na tri dominantne slike preuzete iz romana: situacije ispovijesti, zatvora i trenutka samog ubojstva kao točke u koju se akumuliraju sve silnice romana. Rasvjetljavanjem narativa i diskursa kao pokušaja objašnjenja onoga što se dogodilo generira se ispovjedna razina, zakon prozirnosti. Gradnjom transparentne koreografske partiture mizanscenski se propituje izvedbena potentnost situacija i atmosfera upisanih u roman. Predstavi prethodi razgovor i predavanje koje vodi redatelj Goran Sergej Pristaš.

Broj posjetitelja je ograničen na 70 osoba uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera. Izvođači su Goran Sergej Pristaš – režija, Goran Ferčec – dramaturgija i tekst, Nikolina Pristaš, Zrinka Užbinec, Ana Kreitmeyer – koreografija i izvedba, Petar Milat – tekstualni prilozi i izvedba, Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz – glazba i izvedba, Siniša Ilić – crteži i scena, Silvio Vujičić – kostimografija, Alan Vukelić – oblikovanje svjetla, Jasmin Dasović – oblikovanje zvuka, Iva Dežmar – maska i Lovro Rumiha – produkcija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini