PREMIJERA

"PRVA LJUBAV" TEATRA NARANČA: Razigrano i simpatično o ljubavi

Prema tekstu Slavice Lončarić, afirmirane književnice koja u svojim ostvarenjima za djecu često progovara o ljubavi, u režiji Katje Rabar, uloge su ostvarili Irin Šime Rabar, Lucija Pajca te Elizabeta Košeto/Vlatka Rubil

| Autor: Vanesa BEGIĆ


I kraće forme mogu biti efektne i efikasne ako je djeci prikazana zanimljiva priča, te ako glumci to dobro dočaraju. Nakon nedavnog velikog uspjeha s predstavom za one starije od 15 godina "Moje istrijansko korona vjenčanje", Teatar Naranča priredio je i preksinoć premijerno izveo novu predstavu "Prva ljubav".

Prvi korak

Ta toliko spominjana fraza, toliko korištena u raznim situacijama i kontekstima, predstavljena je kroz manju dramsku formu, a prikazano je kako djeca, recimo osnovnoškolci, gledaju na ljubav, zaljubljivanje, kako se nose sa svojevrsnim strahom, kako se srame, a pokazano je i kako prići simpatiji, napraviti prvi korak…

Protagonist Branko je u Rinu zaljubljen preko ušiju i uvijek joj pomogne s matematikom, no kada joj treba priznati da je zaljubljen u nju - hvata ga panika. Branko na kraju ipak stekne dovoljno hrabrosti…

Sve je to prikazano na zabavan i simpatičan način, uz stalno prisutnu didaktičku komponentu koja nikada nije previše naglašena, ali je zastupljena kroz cijeli tijek radnje, a sve to na djeci primjeren način, da ne bude previše ozbiljno, da bude i zabavno, da se od srca nasmiju na duhovite "fore". Napravljeno iz dječje perspektive za djecu, ne "s visoka".

To je i pogled na neko drugo doba, nježnije, nevinije, kada su "na snazi" pravi osjećaji, bez interesa, razmišljanja o nekim koristima, već doba prave, iskrene, istinite ljubavi.

Prema tekstu Slavice Lončarić, afirmirane književnice koja u svojim ostvarenjima za djecu često progovara o ljubavi, u režiji Katje Rabar, uloge su ostvarili Irin Šime Rabar, Lucija Pajca te Elizabeta Košeto/Vlatka Rubil. U izvedbi koju smo pogledali, glumila je Elizabeta Košeto.

Mladi glumci

Irin Šime Rabar je friško diplomirani glumac, a mlade snage, Lucija Pajca i Elizabeta Košeto iz predstave u predstavu su sve bolje, razigranije, nadahnutije, te pokazuju da im itekako dobro idu ove uloge u predstavama za djecu.

Kostime i scenografiju realizirala je Valentina Ferlin-Živić. Vizualni identitet potpisuje Luka Juričić, a dizajn rasvjete Majkl Mikolić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini