sutra u INK-u

Predstava Bitef Teatra "Kretanje". Cijelo kazalište postaje pozornica

Broj gledatelja za pulsku izvedbu ograničen je na 75, a tim koji sudjeluje u izvedbi broji najmanje 15 osoba

| Autor: Mladen RADIĆ
Predstava "Kretanje", Bitef Teatar

Predstava "Kretanje", Bitef Teatar


Predstava "Kretanje" iz produkcije Bitef Teatra Beograd gostovat će u Istarskom narodnom kazalištu u četvrtak u 20 sati.

Autor teksta je Dimitrije Kokanov, predstavu režira Jovana Tomić, a igraju Aleksandar Đinđić, Ana Mandić, Jelena Ilić, Milica Stefanović i Aleksandar Petković.

Projekt "Kretanje" je imerzivna predstava koja omogućava publici da krećući se kroz različite prostore kazališta, uroni u šest različitih svjetova, gdje ljudi i prostori pričaju intimne monologe o usamljenosti.

Upotrebom govora, ali i suvremenog plesa, više različitih priča u više različitih intimnih prostora pruža doživljaj ekskluzivnosti i uzbudljive taktilnosti za publiku, zahvaljujući blizini izvođača, interaktivnosti, malom broju publike i aktivaciji čula dodira, mirisa itd. Glumci će svojim monolozima u obliku ispovijesti problematizirati ekskluzivnost imanja vremena i prostora u svrhu suočavanja s problemima koji ljude muče, da o njima progovore i da ih prožive.

Broj gledatelja za pulsku izvedbu ograničen je na 75, a tim koji sudjeluje u izvedbi broji najmanje 15 osoba. Tijekom predstave dio zgrade kazališta koji inače nije izvedbeni prostor postaje scena, publika je podijeljena u pet grupa, pa se različitim rutama kreću kroz kazalište, kako bi svi sve vidjeli. To znači da glumci, za pet grupa gledatelja, u strogo definiranom vremenskom trajanju, pet puta za redom izvode svoju scenu radi čega je svako izvođenje drugačije.

"Željeli smo neinvazivan pristup, mogućnost različitih stupnjeva uključenosti publike, kao i dozvoljenu poziciju promatrača, ukoliko se netko ne osjeća spremno za interakciju, a sve s ciljem empatije kao nekog primarnog ishoda", kaže redateljica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum