OVOG PETKA

"Paradiso resort u Puli" Tomislava Buntaka u Galeriji Poola

| Autor: Mladen RADIĆ
Jedan od radova Tomislava Buntaka

Jedan od radova Tomislava Buntaka


U Galeriji Poola u petak u 20 sati bit će otvorena izložba Tomislava Buntaka "Paradiso resort u Puli".

"Na vrlo osebujan način Buntak projicira vlastitu imaginaciju, fantazijsku sliku stvarajući svojevrsni povezani slikovni strip jednog boljeg nedosanjanog svijeta u kojem žive duh i stanje duha, mir i harmonija, sliku u kojoj još uvijek postoje jednakost, pravda i sloboda. To je osobna i univerzalna potraga za subjektivnom slobodom u granicama mogućeg, zapravo slika slobode po sebi i u sebi iz koje se kasnije zrcali sve, pa i nacrtani sliko-crteži, nacrtanoga pogleda na svijet.

Slike svijeta u kojoj žive i borave plemeniti divljaci. Stoga su one u učinku i panateizmu: obožavanju božanske prirode i prirodnoga, romantične i romansirane. U najboljem smislu te riječi, Buntak je inventivan i inovativan umjetnik, ali i katalizator: postmoderni nomad ili postmoderni eklektik", piše uz izložbu Željko Marciuš.

Tomislav Buntak je rođen u Zagrebu, upisao je Akademiju likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao je na Nastavničkom odsjeku, slikarstvo u klasi prof. Miroslava Šuteja te postao članom HDLU-a u Zagrebu čijim ogrankom trenutno predsjedava. Od 2010. radi na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, trenutno je dekan i red. prof. art. na Slikarskom odsjeku. Sudjeluje u različitim oblicima organiziranja umjetničkih projekata te promoviranja važnosti umjetničkog stvaralaštva i razvoja umjetničke scene kao i važnosti visokog umjetničkog obrazovanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum