NOVIGRAD

Na 15.slikarskom ex tempore, prva nagrada debitantici Barbari Špiljak


Pobjednica 15. slikarskog ex tempore natječaja, održanog protekle subote u organizaciji Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova, je Barbara Špiljak iz Kukurini nedaleko Pićna. Novčanu nagradu od 5.000 kuna koju dodjeljuje Grad Novigrad-Cittanova uručila joj je Sonja Šikanić, zamjenica novigradskog gradonačelnika.

 

- U slikarskim sam vodama od 2000. godine, i dosada sam se sudjelovala tek na nekoliko slikarskih ex tempore natječaja, a na novigradskom sam prvi put i odmah postala slavodobitnica. Ni sanjala nisam da bih mogla osvojiti nagradu, a kamoli prvu! Presretna sam i zahvalna organizatorima, uzbuđeno je izjavila Špiljak, dodajući kako će svakako sudjelovati i iduće godine.

 

Drugu nagradu od 4.000 kuna koja je pripala Milivojki Cerar, u ime Turističke zajednice uručila je direktorica Vesna Ferenac, dok je treću nagradu u visini od 3000 kuna, dar sponzora gradskog poduzeća Neapolis, dobila Darja Depangher. Nagrade su dodijeljene radovima nastalim tijekom dana održavanja manifestacije, u Parku Irme Benčić ili okolnim lokacijama u starome gradu, na temu "Novigrad, mjesto za sva osjetila?". Na 15. izdanju novigradskog ex tempore natječaja sudjelovalo 50-ak umjetnica i umjetnika iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Njemačke, a zapečaćeno je 55 slikarskih podloga. Novigradski Park Irme Benčić u subotu je bio ispunjen slikarima i slikama već od jutra, a stvaranje slika privuklo je brojne znatiželjne turiste koji su sa zanimanjem pratili nastajanje umjetničkih djela i jednu interaktivnu priredbu kojom je TZ obogatila kulturnu ponudu grada kao iznimne turističke destinacije. (S. Bo.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of