IZA LABINSKOG PREMIJERLIGAŠA JE NAJUSPJEŠNIJA GODINA U KLUPSKOJ POVIJESTI

"KOVARI" NADMAŠILI SVE PLANOVE Svake druge subote u Labinu je pravi rukometni spektakl

(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


Ova je godina za naš klub bila najuspješnija u njegovoj povijesti. Četvrti nakon prvog dijela sezone Premijer lige i osvojen Kup Istre - nadmašili smo naše ciljeve i planove pa će 2018. ostati zapamćena kao nezaboravna godina, kaže dopredsjednik kluba Dalibor Zupičić

Uspjehom u završnici Kupa Istre, gdje su s uvjerljivom izvedbom protiv Buzeta stigli do trećeg uzastopnog naslova, rukometaši Rudan Labina okončali su godinu koja će zlatnim slovima ostati upisana u klupskoj povijesti. Jer najprije igrati u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, pa potom osvojiti naslov prvaka u Prvoj HRL jug, pa prvi dio prvenstva završiti na četvrtom mjesto u Premijer ligi, te na kraju osvojiti Kup Istre, nije do sada uspjela niti jedna generacija.

Grad rukometa

Bila je ovo godina koja je još jednom potvrdila da je Labin grad rukometa, jer ovdje se igra rukomet i živi rukomet. Godina u kojoj se prijetilo bojkotom navijača zbog promjene imena kluba u Rudan Labin, ali je na kraju prevladao razum. Jer sve ovo što danas gledamo u Labinu ne bi bilo moguće ni bez navijača, ali ni bez sponzora, Grada Labina i svih ostalih, koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom projektu. Projektu, koji je nadmašio sva očekivanja o čemu je govori i dopredsjednik kluba Dalibor Zupičić.

- Ova je godina za naš klub bila najuspješnija u njegovoj povijesti. Četvrti nakon prvog dijela sezone i osvojen Kup Istre, nadmašili smo naše ciljeve i planove pa će 2018. ostati zapamćena kao nezaboravna godina. Prije svega tu moram zahvaliti igračima i stručnom stožeru, koji je izvlačio maksimum te se opet pokazalo da je ključ uspjeha kvalitetan trenerski kadar, motivirana momčad koja je dugo na okupu i zajedništvo koje se vidi na i izvan terena. Puno nam je značio i ulazak generalnog sponzora Rudana kojem isto moramo zahvaliti. Oni su nam omogućili da se kvalitetno organiziramo. Naravno, nije tu samo generalni sponzor, ima tu podosta labinskih i istarskih tvrtki koje nas godinama prate i koje su dio tog našeg uspjeha. Također, treba se zahvaliti i na tome da imamo gotovo uvijek punu dvoranu i da definitivno, tko god dođe u Labin, uživa ovdje igrati. Pokazali smo da smo pravi rukometni grad i mislim da nitko nema toliko gledatelja na utakmicama u državi. Svake druge subote u Labinu imamo pravi rukometni spektakl.

A kada se krene govoriti o momčadi onda je trener Ilija Lovrinović alfa i omega ove momčadi. Trener, ali i igrač, koji u svakoj utakmici pokazuje da je u svim segmentima na vrhunskom nivou. Čovjek, koji je jedini u ovoj momčadi uz Petra Puljića i Korada Juričića, osjetio čari igranja u Premijer ligi prije ove sezone. Čovjek koji u svakom trenutku preuzima odgovornost na sebe, kako u igri tako i izvan njega:

- Uopće mi ne predstavlja nikakvo opterećenje biti istovremeno igrač i trener u ovoj momčadi. Sigurno je tome razlog i činjenica da moj pomoćni trener Boris Milevoj i ja dišemo kao jedno i da on sve naše zamisli prenese na nas u igri. Normalno je da mi i griješimo, ali mi se stvarno odlično nadopunjavamo i samo kad se pogledamo znamo što mislimo i što trebamo napraviti. Meni osobno nije teško biti u dvojakoj ulozi, mislim da nas dvojica možemo ovako funkcionirati, iako vama to možda nekada izvana i ne izgleda tako, ali uvjeravam vas da smo on i ja kao jedno.

I Ilija ne skriva zadovoljstvo učinjenim u ovoj godini i sezoni:

- Pa, generalno gledano, stvarno mogu biti zadovoljan onim što smo učinili. Prvenstveno ulaskom u Premijer ligu, ali i nakon toga trenutnim četvrtim mjestom u ligi. Dali smo svoj maksimum, u nekim smo segmentima nadmašili sebe, u nekima smo mogli dati i još malo više, ali mislim da smo postigli odličan uspjeh. Uostalom, sam ulazak u Premijer ligu nitko ti ne može platiti jer to treba doživjeti i to je nešto što je vrjednije od svih drugih stvari. Poslije ovog osvojenog Kupa idemo na zasluženu pauzu, a u dvoranu se vraćamo već u ponedjeljak, 7. siječnja, kada krećemo s pripremama za onaj ključni drugi dio u kojem idemo uhvatiti tu Ligu za prvaka kad nam se već ukazala prilika da nagradimo cijelu ekipu, upravu kluba i navijače s još pet velikih i spektakularnih utakmica, kaže Lovrinović.

Kao jedno

Ne skriva trener "kovara" ni mogućnost dolaska još pokojeg igrača u klub.

- Prijelazni rok traje do 31. siječnja i nikad ne znaš što se u sportu može dogoditi. Za sada još nismo razmišljali o tome i nismo imali nikakve konkretne razgovore, ali sigurno ćemo na samom početku sjesti svi skupa, uprava kluba, Boris i ja te vidjeti da li nam još što treba, razmišlja Lovrinović.

I uistinu ovo je momčad koja ne ovisi o dobrom ili lošem danu pojedinca ili čak više njih. Jer kad ne ide Lovrinoviću tu je Marić, kada zakaže Ratkajec tu je Puljić, kad ne brani Ćopić tu je Juričić i tako možemo nabrajati svakog igrača u ovoj ekipi. Ekipi koja je svojim nastupima iznenadila društvo u Premijer ligi. Njih da, ali nas ne, jer smo svi znali koliko Lovrinović, Mileta, Ćopić i društvo mogu. I vjerujte nam, nisu još rekli svoju posljednju riječ. (Robi FONOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter