VARAŽDIN

Župan Stričak: Službe dale maksimum u pomoći stradalima iz poljskog autobusa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Varaždinski župan Anđelko Stričak rekao je u subotu kako su sve službe dale maksimum da se pomogne ozlijeđenima u najvećoj prometnoj nesreći na području Varaždinske županije u čijem je saniranju sudjelovalo 16 timova hitne, 66 vatrogasaca, 15 policajaca i 17 djelatnika HAC-a.

Nesreća se dogodila  jutros oko 5,35 sati kada je s autoceste A4 sletio autobus s poljskim državljanima na putu za Međugorje. Župan je na konferenciji za medije u Općoj bolnici Varaždin naglasio kako je odmah aktiviran krizni stožer.

"Od prvih saznanja o događaju svi su bili angažirani. Svi su odradili i dali maksimalno od sebe da se pomogne unesrećenim ljudima. Naravno, Varaždinska županija, sve naše službe i institucije i dalje su na pomoći“, rekao je Stričak.

U najvećoj prometnoj nesreći uopće do sada na području županije stradale su 44 osobe, 12 smrtno, a 32 su ozlijeđene. 

U akciji spašavanja sudjelovalo je 16 timova hitne pomoći iz Varaždinske, Međimurske i Zagrebačke županije te 66 vatrogasaca sa 17 vozila iz JVP Varaždin i DVD-ova Varaždinske Toplice, Breznički Hum, Ščepanje, Radešić i Novi Marof.

Bilo je uključeno i 15 službenika PU varaždinske koji su osiguravali mjesto nesreće i 17 djelatnika Hrvatskih autocesta (HAC).

"Ovdje na našem području su konzul i vojni ataše iz Poljske s kojima surađujemo te njihovi policajci koji su sudjelovali u razmjeni policajaca zbog turističke sezone. Odmah su uključeni i uvelike su pomogli svim našim žurnim službama", kazao je Stričak.

Također, Crveni križ osigurao je psihološku pomoć.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak izvijestio je o stanju 11 pacijenata. Naveo je kako se dvoje pacijenata nalazi u kritičnom stanju i u jedinici su intenzivnog liječenja, što je promjena od prethodnih poslijepodnevnih informacija, dodao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of