POPOVAČA

Župan: Do kraja srpnja obnovit će se šest objekata Bolnice u Popovači

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Obnova svih šest u potresu oštećenih objekata Neuropsihijatrijske bolnice "Dr. Ivan Barbot" u Popovači trebala bi biti gotova do kraja srpnja, rekao je prilikom obilaska te ustanove sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Postupak obnove šest oštećenih objekata, vrijedan 1,9 milijuna kuna pokrenula je županija u travnju, a radovi su na jednom već završeni, na dva su u tijeku dok su za preostala četiri objekta spremni projekti za energetsku obnovu, koji čekaju natječaje.

Celjak je napomenuo da su u suradnji s Ministarstvom zdravstva pokrenuli postupak ustrojavanja dječje psihijatrijske bolnice u Popovači, koja će djelovati unutar Neuropsihijatrijske bolnice.

Djeca s potrebom psihijatrijskog liječenja bit će smještena u dva objekta nakon što se korisnici Doma za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja vrate u njihov objekt, u Ravniku, rekao je župan.

Dodao je da su u tijeku javna nabava za obnovu glinske ispostave Doma zdravlja Petrinja te postupak javne nabave za radove na novom odjelu Službe za interne bolesti u Sisku.

S Ministarstvom zdravstva, kako je rekao, potpisano je devetnaest ugovora vezanih uz obnovu objekata u sustavu zdravstva ukupne u vrijednosti od oko 276 milijuna kuna.

"Bolnica u Popovači važna je, ne samo za Sisačko-moslavačku županiju nego i za cijelu Hrvatsku, pa Sisačko-moslavačka županija prema toj bolnici ima poseban odnos te želimo omogućiti svim korisnicima zdravstvenih usluga u Popovači da se osjećaju ugodno i da primaju kvalitetne usluge", zaključio je Celjak.

Uz župana Ivana Celjaka i ravnateljice Marine Kovač sa suradnicima, obilasku radova i obnovljenog prostora bolnice u Popovači nazočili su gradonačelnik Popovače Josip Mišković, predsjednik Upravnog vijeća Bolnice Danijel Sučija, te predstavnici nadzora radova i izvođača.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater