KRAPINA

Zlatko Šorša novi je predsjednik Skupštine Krapinsko-zagorske županije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


SDP-ov Zlatko Šorša novi je predsjednik Skupštine Krapinsko-zagorske županije, a na konstituirajućoj sjednici u četvrtak u Krapini za potpredsjednike su izabrani Josip Kovačić iz HSU-a i Ernest Svažić iz HDZ-a.

Županijska skupština Krapinsko-zagorske županije ima 37 vijećnika, a 19 ih je s koalicijske liste SDP-a, HSS-a i HSU-a.

Koalicija HDZ-a, AHSS-a, HSLS-a, SU-a i ZDS-a ima 11 vijećnika, Domovinski pokret tri, koalicija HNS-a, Reformista i HSS-a braće Radić dva, kao i kandidacijska lista grupe birača nositelja Viktora Šimunića.

Šorša je za predsjednika krapinsko-zagorske Županijske skupštine izabran s 32 glasa, dok su protiv bila tri vijećnika Domovinskog pokreta, a HNS-ov Anđelko Ferek-Jambrek suzdržan.

„Svako ima pravo na svoje mišljenje. Mislim da to nije ništa osobno, nego čisto iz ideoloških razloga“, rekao je Šorša.

Najavio je skoro održavanje prve radne sjednice Županijske skupštine, prije godišnjih odmora.

Župan, SDP-ov Željko Kolar rekao je da su vijećnici pokazali ozbiljnost i volju za dijalogom te najavio vjerojatni rebalans proračuna na prvoj radnoj sjednici.

„U međuvremenu smo potpisali dva ugovora. Jedan je od 12 milijuna i 446 tisuća kuna za konstruktivnu obnovu dvorca Stubički Golubovec, koji je stradao u potresu 22. ožujka prošle godine“, rekao je Kolar.

Potpisan je i ugovor za proširenje i opremanje doma za žrtve obiteljskog nasilja, vrijedan 11 milijuna i 670 tisuća kuna.

„Pred nama su veliki izazovi, nova financijska omotnica, mehanizam za oporavak i otpornost. Sve su to mogućnosti da povučemo europski novac i da realiziramo naše strateške projekte“, dodao je krapinsko-zagorski župan.

Kolar je rekao i da se stalno naglašava da novaca ima dvostruko više nego u proteklom sedmogodišnjem razdoblju, ali se ne govori i da ima četiri puta više projekata nego što je novaca na raspolaganju.

„I da će osim same kvalitete projekata, budimo realni, biti potrebno i političko lobiranje. A to je zadatak svih političkih stranaka i pojedinaca koji su ušli u Županijsku skupštinu“, poručio je Kolar.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater