NOVE INFORMACIJE

Živi zid proširio kaznenu prijavu protiv Plenkovića, Marića i Petrova


Čelnik Živog zida Ivan Sinčić u petak je najavio proširenje kaznene prijave u slučaju Agrokor protiv premijera Andreja Plenkovića, ministra financija Zdravka Marića, bivšeg predsjednika Sabora Bože Petrova i "ostalih Borgovaca", s obzirom da su se u javnosti od podnošenja prvotne prijave pojavile nove informacije.

"Saznali smo da nije bilo dva nego osam sastanaka skupine Borg, da je bilo tajnih sastanaka Marića na Pantovčaku, a objavljene su i informacije da su konzultanti u Agrokoru novac primali od 10. travnja 2017. godine, dva tjedna prije nego što su došli tamo“, kazao je Sinčić novinarima.

To pokazuje uzročno-posljedičnu vezu, za koju DORH tvrdi da ne postoji, a dokaz je i to što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na temelju prijava Živog zida odlučilo pokrenuti postupke protiv Plenkovića i Petrova, te obnoviti protiv Marića, na temelju novih informacija.

Glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić ocijenio je kako je DORH nakon njihove prve prijave vrlo površno radio i ispitao malo svjedoka. "Tražimo da se pozove veći broj svjedoka i da se ispitaju okolnosti koje su izašle na vidjelo nakon iskaza svjedoka u prvoj prijavi", kazao je.

Po njemu, važan element je iz iskaza bivšeg izvanrednog povjerenika Vlade za Agrokor Ante Ramljaka, koji je kazao da ga je osobno kontaktirao bivši predsjednik Sabora Petrov i rekao mu da bi ga Most predložio za izvanrednog povjerenika, zbog čega treba pozvati i Petrova da svjedoči.

Također treba istražiti to što se dan nakon Petrovljeva poziva Ramljak sastao s premijerom i rekao da će prihvatiti mjesto izvanrednog povjerenika, ali da namjerava u svojem kriznom menadžmentu u funkciji savjetnika angažirati sve ljude koji su radili na zakonu.

Dakle, Plenković je i prije izbora Ramljaka znao da će on angažirati sve koji su pisali "lex Agrokor" da mu budu najbliži savjetnici u procesu restrukturiranja. Indikativno je, dodaje Lukanić, što je bivšu potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić 10. travnja, prije primopredaje u Agrokoru, nenadano posjetio odvjetnik Boris Šavorić i kazao joj da je otkazao sve svoje obaveze za taj dan te da će ići s njom na primopredaju.

Želimo da se sve ovo razjasni i inzistirat ćemo na velikom broju svjedoka i dodatnim izvidima, poručuju iz Živog zida.(H) 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater