ZAGREB

Ženska grupa "Korak" o uvjetnoj kazni Tomaševiću: To je sramotno

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Predsjednica karlovačke Ženske grupe "Korak" Mirjana Duduković "sramotnom" je u srijedu ocijenila uvjetnu kaznu požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću za obiteljsko nasilje i ozljeđivanje supruge Mare Tomašević. 

"To je sramotno", rekla je Duduković, čelnica udruge koja u skloništu pruža pomoć ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević u srijedu je proglašen krivim za obiteljsko nasilje i ozljeđivanje supruge Mare Tomašević, zbog čega mu je Općinski sud u Slavonskom Brodu izrekao uvjetnu kaznu od deset mjeseci uz dvije godine kušnje.

"To je potvrda da nam Istanbulska konvencija treba i da je moramo primjenjivati. To je sramotno. Nasilje, ako je utvrđeno i ako je dokazano, treba biti osuđeno. Što znači uvjetna osuda? Ništa. Isto kao i do sada kada nije bio osuđen", izjavila je Hini Duduković.  

Duduković je "ljuta kad se takve stvari dešavaju" i kaže da nam zato skloništa i trebaju.

Rekla je da se mora puno više posvetiti pažnje ženama žrtvama nasilja, upozorivši kako žene dugo godina trpe nasilje bez da ga prijave.

"I onda kad dođe trenutak da to iznesu i prijave, dobije se ovakva presuda. To je strašno. To kao da šaljemo poruku - nemojte ni prijavljivati nasilje, jer on neće biti osuđen", tvrdi Duduković.  

Također je upozorila kako je neprihvatljivo da svi takvi procesi jako dugo traju.

Ženska grupa Karlovac „Korak“ je nevladina udruga koja od kolovoza 1998. djeluje u cilju zaštite ljudskih, a posebno ženskih i dječjih prava, zaštite obitelji i zaštite od nasilja. Pruža pomoć svim ženama i djeci žrtvama nasilja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini