PULA

Zbog informatičkih teškoća, nisu poslani podatci o novozaraženima iz Istre

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Od četvrtka, 9. srpnja do nedjelje, 12. srpnja u Nacionalni stožer civilne zaštite zbog tehničko-informatičkih teškoća s unosom podataka iz Istre nisu poslani podatci o novozaraženima u županiji, a nekoliko je puta kontaktirana informatička potpora, potvrdio je u četvrtak Županijski stožer civilne zaštite.

 Služba za mikrobiologiju unosi podatke u aplikaciju za unos testova na uzročnika bolesti covid-19, a zbog tehničko-informatičkih teškoća s unosom podataka u sustav koji je nekoliko puta bio blokiran, cjelokupni unos podataka proveden je tek u ponedjeljak, 13. srpnja, priopćio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Istodobno, kako stoji u priopćenju, Služba za epidemiologiju unosi istovrsne podatke u digitalnu platformu za praćenje covida-19 i tijekom vikenda oni su redovito ažurirani pa su svi podatci o novooboljelima bili vidljivi iz te aplikacije. 

"Kako Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske isključivo iz aplikacije CEZIH-a preuzima podatke koje svakodnevno objavljuje, njima u tom razdoblju nisu bili vidljivi podatci za osobe iz Istarske županije koje smo dnevno prijavljivali u priopćenjima", ističe se u priopćenju i dodaje da su uklanjanjem informatičkih teškoća u aplikaciju HZZO-a (CEZIH) upisani svi podatci za spomenuto razdoblje. 

Stanje i broj covid-19 pozitivnih osoba u Istarskoj županiji ostaje isti u skladu sa svim dnevnim priopćenjima, zaključio je Stožer civilne zaštite Istarske županije. 

Naime, na upit je li riješen problem s brojkama novozaraženih u Istri, ravnatelj HZZJZ-a Krunoslav Capak danas je istaknuo kako od početka epidemije Nacionalni stožer izvještava o broju novih slučajeva na temelju platforme koju je napravio HZZO.

Županije ondje upisuju rezultate odmah nakon obrade. Nama se dogodilo od prošlog četvrtka da je platforma u kojoj upisuju laboratoriji u Istri tehnički zakazala, rekao je Capak i dodao da se to uočili u nedjelju i počelo se ispravljati.

"Podatci o dnevno oboljelima od ponedjeljka do danas su ispravni i točni", objasnio je Capak i dodao da će se 34 osobe koje su u ta tri dana oboljele u Istri dodati ukupnim podatcima.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini