SPLIT

Završen 10. Split Pride

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Povorka u kojoj je prema informacijama organizatora bilo oko 200 sudionika  zaustavila se petnaestak minuta na Narodnom trgu  gdje je izveden plesni performans.

Tom se prigodom Mirta Barić iz udruge Split Pride, koja je organizator povorke, obratila nazočnima zahvalivši posebice splitskom gradonačelniku Ivici Puljku što je sudionik povorke. Istaknula je  kako je to važna  poruka za LGBT zajednicu u Splitu.
"Danas smo  deseti put u povorci da pokažemo da nas ima u  Splitu iako bi neki voljeli da nas nema i da nas ušute," istaknula je Barić. Ona je rekla kako se Split Pride organizira "protiv onih koji šire mržnju prema LGBT zajednici."
"Želimo imati jedan dan u godini  da nas vide,"  rekla je Barić objašnjavajući razloge organiziranja Split Pridea.

Tijekom šetnje užim centrom Splita sudionici povorke su uglavnom hodali zgusnuto, bez većeg razmaka, a malobrojni su nosili zaštitnu masku. Povremeno, krećući se uskim ulicama u užem središtu Splita povorka ponosa mimoilazila se  s prolaznicima i turistima pa su se stvarale zgusnute grupe ljudi. 

 U skladu s epidemiološkim mjerama organizatori su na početku okupljanja od sudionika povorke na uvid tražili odgovarajuće  covid potvrde. Nakon povratka na bedem Cornaro sudionici su nastavili zabavni program.

Iz splitske policije su večeras potvrdili da je tijekom održavanja Split Pridea sve prošlo u redu.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini