ZAGREB

Zagrebačka županija - 157 novooboljelih, ozdravilo 230 osoba

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na području Zagrebačke županije u protekla   24 sata potvrđeno je  157 novih slučajeva oboljelih  od bolesti covid-19, ozdravilo je 230 osoba, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite uz napomenu da se od ponedjeljka u škole vraćaju svi učenici. 

Od ukupno 157 novooboljelih na području Zagrebačke županije najviše ih je u Velikoj Gorici - 32 osobe, u Samoboru 27, Zaprešiću 17, Svetoj Nedelji 12 novooboljelih, Dugom Selu 11, Svetom Ivanu Zelini devet, Vrbovcu osam, u Jastrebarskom šest novooboljelih osoba od covida-19, u Jakovlju i Rugvici po pet novooboljelih, te po tri nova slučaja oboljenja u Bistri i Dubravi.

Po dvije novooboljele osobe bilježe Ivanić-Grad, Brdovec, Klinča Sela, Stupnik, Pisarovina i Kravarsko, a  po jednu Luka, Marija Gorica, Pušća, Kloštar Ivanić, Križ, Gradec i Bedenica.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci, te da izbjegavaju putovanja. 

Osnovnoškolcima i učenicima završnih razreda srednjih škola od ponedjeljka će se u školama priključiti i ostali učenici srednjih škola te će tako od ponedjeljka 10. svibnja, svi učenici osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija nastavu pohađati uživo u školama (model A).

Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do subote, 8. svibnja, evidentirano je 28.710 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 26.656 osoba, a 73 osobe su umrle. Trenutačno je aktivan 1981 slučaj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini