SPLIT

Z. Đogaš: HDZ mi je dao odriješene ruke, nisam ničiji smokvin list

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kandidat HDZ- za splitskog gradonačelnik Zoran Đogaš, koji nije član te stranke, u izjavi za novinare u četvrtak poslijepodne rekao je kako je HDZ napravio iskorak dajući mu odriješene ruke te istaknuo da nije ničiji  smokvin list.

"Priča o 'smokvinom listu' je atraktivna za (neku) razinu, ali ja sam ipak sveučilišni profesor visine dva metra i teško je mene percipirati kao 'smokvin list'. Iza mene može stati Vice (Mihanović) i desetak njih," istaknuo je Đogaš.

 Naime, donedavni  splitski gradonačenik Ivica Puljak koji se ponovno kandidira za tu funkciju je prije dva tjedna rekao kako HDZ panično traži kandidata koji će zamijeniti Vicu Mihanovića. Upitao se koji će to ugledni građanin Splita pristati biti "smokvin list" za Vicu Mihanovića, kriminal i korupciju HDZ-a.

 Đogaš je danas rekao da mu je Puljak  "drag kolega i čovjek kojeg apsolutno cijeni",  i  da je i Puljak visok dva metra.
"Je li on smokvin list za nekoga, je li se netko skriva iza njega - ja ne znam"  rekao je  Đogaš.

Naglasio se kako mu je HDZ dao potpuno odriješene ruke.

"Suradnike biram ja, a to je ogromna stvar koju je HDZ napravio  i ja im na tomu čestitam, jednako tako i premijeru Plenkoviću. Da on nije na tom mjestu mislim da ova priča ne bi bila moguća," rekao je.

Više je puta ponovio kako ima potporu HDZ-a na svim razinama, od splitskog Gradskog odbora, županijskog odbora do vrha stranke na čelu s predsjednikom stranke Plenkovićem.  Rekao je kako mu je Plenković obećao svu moguću potporu prihvati li ponudu da bude HDZ-ov kandidat za gradonačelnika kao nestranačka osoba.

Đogaš je odgovarajući na novinarska pitanja rekao da  očekuje i od drugih stranaka da  naprave sličan  iskorak kao HDZ predlažući nestranačke osobe.

Također je rekao kako su se njemu i njegovim prijateljima i kumovima obratili neki članovi drugih stranaka i poručivali da treba prihvatiti takvu ponudu HDZ-a

Više puta  je ponovio da ga je ponuda HDZ-a iznenadila i bila neočekivana, ali kad je vidio da HDZ pravi iskorak odlučio ju  je prihvatiti.

Rekao je da za prevladavanje situacije u Splitu traži odgovornost svih, spomenuvši pri tomu i medije.

Za sebe je rekao kako okuplja ljude  bez podjela  i predznaka te da bi želio da se sadašnja situacija u Splitu ispunjena podjelama i svađama promijeni.
"Split je neuništivo atraktivan grad koji ima ogroman potencijal i ogroman broj ljudi koji su u stanju nešto napraviti", poručio  je 56-godišnji Zoran Đogaš,  predstojnik Zavoda za neuroznanost, bivši dekan Medicinskog fakulteta. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum