VINKOVCI

Vinkovci: Upaljena prva svijeća na adventskom vijencu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prvu svijeću na adventskom vijencu u Gradskom parku u Vinkovcima u subotu su upalili vjernici vinkovačkih župa Sv. Ćirila i Metoda i Blaženoga Alojzija Stepinca.

"Iako su okolnosti u kojima živimo uslijed pandemije koronavirusa teške, ne trebamo gubiti nadu, a to nam poručuje i pva prva svijeća na adventskom vijencu, svijeća nade. U ovim teškim vremenima naše obitelji koje su pogođene koronavirusom ne smiju gubiti nadu jer njezinim gubitkom izgubili bi smo sebe", poručio je okupljenim vjernicima župni vikar župa Sv. Ćirila i Metoda i Blaženoga Alojzija Stepinca, Luka Ivković.

Oko velikog adventskog vijenca kojega su gradske vlasti postavile oko spomenika Svetog Trojstva okupilo se stotinjak vjernika, a prvu svijeću na adventskom vijencu upalili su 8-godišnji Filip Mijatović i 7-godišnja Glorija Sićanica.

Tradicionalno svijeće na adventskom vijencu u središtu Vinkovaca pale vjernici vinkovačkih župa. To je i jedini adventski program koji će se održavati u gradu na Bosutu do Božića jer su svi ostali predviđeni sadržaji ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima uslijed propisanih mjera Stožera civilne zaštite otkazani.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of