VARAŽDIN

Varaždin: Pacijentici utvrđen koronavirus, nekoliko liječnika u samoizolaciji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U Varaždinskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o starijoj ženi koja je testirana preventivno prilikom prijema na kirurški odjel varaždinske Opće bolnice, zbog čega je u samoizolaciji nekoliko liječnika i medicinskih sestara.

Iz Županijskog stožer Civilne zaštite ističu kako je epidemiološka obrada u tijeku te se mapiraju bliski kontakti, no preventivno je pod mjerom samoizolacije nekoliko liječnika i medicinskih sestara koji su bili u potencijalnom bliskom kontaktu sa zaraženom osobom.

"Učinjeno je sve po pravilima struke i provedene su sve epidemiološke mjere kako ne bi došlo do širenja zaraze unutar bolničkog sustava", navode iz Stožera.

Trenutno je u Varaždinskoj županiji osam aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Tri su osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a petero ih je izolirano kod kuće pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa.

Ukupno je dosad zabilježeno 69 slučajeva zaraze, a 13 osoba se statistički pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of