VARAŽDIN

Varaždin - Borzan: Je li Vlada u plan povlačenja europskoj novca stavila i dizala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan izjavila je u utorak u Varaždinu da još nema informaciju o tome je li hrvatska Vlada u svoj sedmogodišnji plan povlačenja novca iz Europske unije stavila i projekt ugradnje dizala u višekatnice.

Borzan se za rješavanje problema nedostatka dizala u 16 tisuća višekatnica u Hrvatskoj zauzima već nekoliko godina.

„Kad je bila ministrica, Žalac je obećavala, ali vidimo kroz medije da je ona, dok je bila ministrica, imala druge stvari u fokusu, a ne projekte koji mogu biti građanima od koristi”, izjavila je Borzan, ističući da, bude li taj projekt stavljen u sedmogodišnji plan Vlade za povlačenje novca iz Europske unije, svi moramo biti spremni. Upozorila je, naime, da Europska unija nikad ne financira stopostotni iznos.

„Ako uzmemo u obzir da jedno dizalo košta 300 i 350 tisuća kuna, nije mala stavka da građani moraju sudjelovati s, recimo, 20 posto”, rekla je i dodala kako bi bilo dobro da se uključe gradovi, općine i županije kako bi taj dio koji trebaju platiti građani preuzeli na sebe kad za to dođe vrijeme.

Prilikom posjeta Varaždinu Borzan je poduprla Barbaru Antolić Vupora, kandidatkinju SDP-a za županicu, te Nevena Bosilja, stranačkog kandidata za gradonačelnika koji, kako je istaknula, već sada u proračunu planira one stavke koje će omogućiti da se realiziraju određeni iznimno korisni projekti za građane, a jedan od njih su upravo dizala.

Antolić Vupora istaknula je da Borzan nesebično i učinkovito radi na dobrobit ljudi te da politika koja nema koristi za građane nema ni smisla.

„Biljana je tu, ne samo kod zaštite potrošača, nego i kod tih budućih projekata za koje će se zalagati, i te kako vrijedan čimbenik politike ove naše Hrvatske”, rekla je Antolić Vupora.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum