KRAPINSKE TOPLICE

Učenik koji ne želi nositi masku u školi opet nije bio na nastavi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Učenik koji ne želi nositi zaštitnu masku u školi ni u četvrtak nije bio na nastavi u zgradi Osnovne škole Krapinske Toplice, već tek na tjelesnom odgoju na školskom igralištu.

Učenik je i jutros u školu došao s ocem koji se protivi da mu sin nosi masku u školi. Učenik je ušao u školsku zgradu, ali kako nije želio staviti masku, odmah je i izašao.

Ravnatelj Osnovne škole Krapinske Toplice Samson Štibohar izjavio je da su višekratni pokušaji ulaska u školu bez maske dio provokacije.

"Postoji propis za stavljanje maske i s ocem vodim razgovore na svakodnevnoj bazi. Ne razumijem koje dokumente on traži, da je škola ili oni koju su donosili te propise izričito zabranila ili onemogućila njegovog učenika da ulazi u školu", rekao je Štibohar.

Istaknuo je da škola i razred očekuju učenikov povratak na nastavu.

"Nastava se normalno odvija, škola normalno funkcionira, a to je ono ključno za nas", kazao je Štibohar.

Dodao je da je oformio koordinacijski tim za pomoć učeniku kada će doći u školu i koji će sagledati situaciju do sada, upute pravobraniteljice i kriznog tima psihologa koji je bio školi.

Za neopravdane sate rekao je da postoji pravilnik o pedagoškim mjerama.

"Roditelj je u svakodnevnom kontaktu s razrednicom učenika, a na kraju mjeseca ćemo vidjeti što će se dogoditi od strane roditelja koji ima jedini opravdati sate", zaključio je Štibohar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of