ZAGREB

U Zagrebu 272 novooboljele osobe

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prema podatcima Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ). u utorak su u Zagrebu registrirane 272 novooboljele osobe od koronavirusa.

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 74.062, što je 260 osoba više, nego u ponedjeljak.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" obrađeno je 535 uzoraka, od kojih je 111 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 181 novooboljelu osobu, a mjera samoizolacije izrečena je za 441 osobu. Od 181 covid pozitivne osobe 100 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba, a dvije su oboljele osobe doputovale iz BiH i Turske.

 56 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, a tri su osobe zaražene prilikom okupljanja (krštenje, festival, koncert u MSU-u). Za 15 osoba obradba je u tijeku.

 Kod jedne je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu, kod dviju osoba u obrazovnim ustanovama, dok je kod dvije osobe moguće mjesto izlaganja zdravstvena ustanova.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je pet korisnika i jedan djelatnik.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedna osoba.

Na cjepnom punktu Velesajam tijekom jučerašnjeg dana cijepljene su 882 osobe. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 579 osoba.

Trenutno su u gradu Zagrebu 1.902 aktivna slučaja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of