SPLIT

U Vrlici će se graditi poslovni inkubator vrijedan 26,8 milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Vrlici će se graditi poslovni inkubator vrijedan 26,8 milijuna kuna, od čega je gotovo 19,5 milijuna nepovratnog novca iz Europske unije, priopćila je u utorak Regionalna razvojna agencija Splitsko-dalmatinske županije, koja je o tome u Vrlici organizirala sastanak. 

„Cilj ovog projekta je poduprijeti male i srednje poduzetnike te pružiti poslovne, tehničke i obrazovne usluge uz povoljan zakup poslovnog prostora”, rekao je gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić.

Po njegovim riječima, provedbom tog projekta omogućit će se dostupnost poduzetničko-poslovne infrastrukture malim i srednjim poduzetnicima kako bi im se olakšao rast i razvoj, privlačenje investicija te otvaranje novih radnih mjesta u malim i srednjim poduzećima Vrlike.

Zamjenica ravnatelja Regionalne razvojne agencije (RERA) Splitsko-dalmatinske županije Helena Brčić istaknula je kako je iznimno zadovoljna suradnjom s Gradom Vrlikom u realizaciji tog projekta.

"RERA trenutačno sudjeluje u 45 projekata na području Splitsko-dalmatinske županije i očekujemo da će svi biti uspješno realizirani poput ovog u Vrlici", rekla je Brčić.

Voditelj tog projekta Nikola Uzun rekao je kako će zgrada poslovnog inkubatora imati šest ureda i šest radionica.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater