zagreb

U suđenju za aferu Agram svjedočila bivša pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za imovinske poslove

Ilustracija

Ilustracija


Na zagrebačkom Županijskom sudu u ponedjeljak je na suđenju za aferu Agram svjedočila Ninoslava Zeković, bivša pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za imovinske poslove koja je govorila o okolnostima zamjene zemljišta s tvrtkom Bramgrad.

Ninoslava Zeković je u svom iskazu izjavila kako je zamjena zemljišta između Grada Zagreba i tvrtke Bramgrad bio postupak koji je trajao godinama te kako su se odluke donosile na najvišoj razini.

Odluka da se zamjena zemljišta provede je donesena na višoj razini, a mi smo je kao ured trebali provesti. Ne sjećam se da sam ja po tom predmetu išta radila, osim onog što je ured radio, a to je bilo pronalaženje lokacije za izmještanje komunalne baze Zrinjevca, kazala je svjedokinja.

Sutkinji Raheli Valentić detaljno je pojasnila kako se rade zamjene zemljišta te na čemu se te zamjene temelje. Zekanović je kazala da slučaj Bramgrad nije bio izdvojen slučaj jer se zamjene zemljišta stalno rade po određenim kriterijima.

Jedan od kriterija zamjene bio je zaključak o utvrđivanju cijene, a svjedokinja Zeković je kazala kako se "ne može raditi samo po tom kriteriju, već je potrebno ispuniti i neke druge kriterije".

Svjedokinja Zeković je optužena u drugom postupku u kojem se nju i još pet osoba tereti da su zamjenama zemljišta oštetili Grad Zagreb za 151 milijun kuna. Ta optužnica još nije pravomoćna, jer ju je sud vratio Uskoku na doradu, nakon čega je obrana zatražila da se iz spisa neki dokazi izdvoje kao nezakoniti pa se spis po žalbi obrane nalazi na Vrhovnom sudu.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti 'teške' preko 25 milijuna kuna, Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam točaka optužnice za štetu gradskom i državnom proračunu sud je potvrdio u ožujku ove godine, a tri su točke tada tužiteljstvu vraćene na doradu.

Na početku suđenja u aferi Agram 11. listopada Bandić je, kao i njegovi suoptuženici, kazao su da se ne osjeća krivim ni za jednu točku pročitane Uskokove optužnice.

Isto su ponovili i bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, vlasnik CIOS-a Petar Pripuz, bivši direktor ZET-a Ivan Tolić, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

Optužnicom su bili obuhvaćeni i gradonačelnikov suradnik Dragutin Kosić te bivši direktor zagrebačke plinare Ante Dodig koji su nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom sporazumno osuđeni na uvjetne kazne. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater