SPLIT

U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci rekordnih 90.000 putnika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci ovaj će vikend prometovati oko 90.000 putnika što je najmasovniji promet tijekom jednog vikenda ove godine.

"Ovaj vikend imamo najavljenih 165 slijetanja i isto toliko uzlijetanja zrakoplova koji će u oba smjera prevesti više od 30.000 putnika  što je rekordan ovogodišnji vikend promet," rekao je za Hinu  Mate Melvan voditelj Službe za prihvat i otpreme u splitskoj Zračnoj luci.
Po njegovim riječima  promet putnika prvog vikenda u kolovozu je oko 35 posto u usporedbi s lanjskim prvim vikendom u kolovozu.
"U prvih sedam mjeseci ove godine ostvarili smo promet oko 277.000 putnika  a u kolovozu očekujemo promet oko 150.000 putnika,  a to govori o porastu prometa s kojim smo mi zadovoljni s obzirom na okolnosti pandemije koronavirusa," rekao je Melvan. Očekuje kako bi i sljedeći vikend promet putnika u splitskoj zračnoj luci trebao biti sličan ovome.

"Prva dva vikenda u kolovozu su srce sezone," rekao je. Dodao je kako je splitska Zračna luka zrakoplovnim linijama  povezana sa 60 destinacija diljem svijeta.
 Voditeljica Jadrolinijine agencije u Splitu Jelena Ivulić  je za Hinu rekla kako prometna gužva u splitskoj Trajektnoj luci ovog vikenda podsjeća na gužve ranijih godina kad nije bilo pandemije koronavirusa.
"Ovaj vikend će kroz splitsku Trajektnu luku prometovati oko 60.000 putnika i 14.000 vozila, što je oko 60 posto prometa u usporedbi s lanjskim prvim vikendom u kolovozu," rekla je Ivulić.
Po njezinim riječima, zbog pojačanog prometa putnika danas su uvedene tri izvanredne trajektne linije na relaciji Split -Supetar, a bude li potrebno, ovog vikenda bit će uvedeni  još dodatnih linija.
Kazala je kako su najbrojniji putnici iz Njemačke, zatim  slijede Austrijanci,  Poljaci, Česi i Slovenci , a stiglo je i nešto Talijana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom