NAJNOVIJEPLAĆALI U LIPAMA

U POŠTANSKIM SANDUČIĆIMA POLICIJSKE "ČESTITKE" Motoristima stižu kazne za prosvjed na Krčkom mostu


Sudionici prosvjeda smatraju da policija postupa po popisu koji su sastavili dok su prosvjednici čekali na prolazak naplatnih kućica, bez da se ijednog sudionika upozorilo na počinjenje prekršaja

 

Prema informacijama koje je jučer iznijela Snježana Ajhler (BikeRIce i BikeRI), nakon što je održan prosvjed 29. lipnja na Krčkom mostu kada se u sitnim kovanicama plaćala mostarina i usporavao promet, samo je jednom motoristu tog dana uručena kazna zbog "nepoštovanja regulacije prometa od strane policije".

 Bez upozorenja

Jednom motoristu policajac je doslovno stao ispred motora i kada ga je motorist pitao u čemu je problem, policajac mu je izvukao ključ iz motora i udaljio se do službenog vozila. Nakon toga su sve ostale motoriste policajci zapisali, a neke su i zaustavili nakon prolaska naplatnih kućica, te kontrolirali ispravnost dokumenata. Policajci tom prilikom, tvrde sudionici prosvjeda, nisu rekli motoristima da su prekršili Zakon o sigurnosti prometa na cestama ni da se radi o upozorenju, ali unatoč tome, neki su od njih ovih dana počeli u poštanske sandučiće zaprimati policijske "čestitke". Jedan od sudionika prosvjeda dobio je prekršajni nalog bez da ga je uopće policajac zaustavio, a on smatra da ga je očito samo zapisao kada se stajalo na naplatnim kućicama. Drugi je dobio nalog da u roku 15 dana dostavi podatke o vozaču motora koji je taj dan bio na mostu. Sudionici prosvjeda, BikeRIce i BikeRI, kako navodi Ajhler, smatraju da policija postupa po vlastitom sastavljenom popisu koji su načinili kada su prosvjednici čekali na prolazak naplatnih kućica, a da se nijednog sudionika nije upozorilo na počinjenje prekršaja.

 Policajce nisu slušali

Na naš upit o navedenom iz Policijske uprave primorsko-goranske stiglo je sljedeće priopćenje.

- Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske redovito provode mjere i radnje usmjerene na sigurnost i protočnost svih sudionika u cestovnom prometu tijekom turističke sezone. Dana 29. lipnja oko 10 sati upravljali su prometom na određenim dionicama i raskrižjima, pa tako i u zoni naplatne postaje na Krčkom mostu. Budući da je tom prilikom dio sudionika u prometu, u konkretnom slučaju motociklista, postupio suprotno zahtjevima izraženim pomoću znakova ili po naredbama policijskih službenika koji su temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama nadzirali i upravljali prometom, isti su sankcionirani u skladu s člankom 32. stavak 1. i 2., kažnjivo po članku 32. stavak 4. istoga Zakona.

Po utvrđenom prekršaju isti su sankcionirani temeljem odredbi Prekršajnog zakona te im je izdan prekršajni nalog, a za dio vozača za koje nisu bili poznati podaci o tome tko je upravljao dostavljene su obavijesti o počinjenom prekršaju vlasnicima vozila. Nakon dostavljenih podataka o vozačima slijedi izdavanje prekršajnog naloga počiniteljima prekršaja.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam