OSIJEK

U Osječko-baranjskoj županiji 43 novozaražene osobe

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 43 osobe, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Kako navode, testirano je ukupno 297 uzoraka, od čega 188 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 109 u županijskom Zavodu za javno zdravstvo.

Najviše novooboljelih je s područja Osijeka, njih 25, od čega je devet osoba iz prigradskih naselja – petoro iz Tenje, dvoje iz Josipovca , te po jedna iz naselja Višnjevac i Briješće . Slijede Našice sa četiri novopozitivne osobe, Đakovo i Ivanovac po tri, Čepin dvije, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Belišće, Bilje, Donji Miholjac, Markovac Našički, Petrova Slatina i Vrbica.

„Na liječenju u KBC-u trenutno se nalazi 55 pacijenata oboljelih od Covida-19, od kojih je šest na respiratoru. Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 86 novih kontakata oboljelih osoba, pa se sada na području županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2.100 osoba“, priopćio je Stožer.

Policija je obavila 50 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a na prijavljenoj adresi nisu zatekli jednu osobu iz Đakova. Inspektori i službenici Civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata proveli su 20 nadzora, i to u 16 noćnih klubova i četiri svadbene svečanosti. Utvrdili su nepravilnosti u šest slučajeva, te su izrekli tri usmena i tri pisana upozorenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater