NOVA GRADIŠKA

U Novoj Gradiški počeli radovi na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Novoj Gradiški u četvrtak je obilježen početak radova na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV), završne faze EU projekta "Razvoj vodno komunalne infrastrukture" vrijednog 143 milijuna kuna.   

Gradnjom uređaja bit će zaokružena velika cjelina na području aglomeracije Nova Gradiška, gdje svi stanovnici imaju pristup zdravstveno ispravnoj vodi i gdje će sva otpadna voda biti zbrinuta u skladu s europskim standardima i direktivama. 

Projekt UPOV-a provodi Vodovod zapadne Slavonije, a njegov direktor Davor Rukavina se time rješava dugotrajne probleme Nove Gradiške i okolnih naselja vezanih uz vodno komunalnu infrastrukturu.

Načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga ističe kako će taj veliki projekt biti od iznimnog značaja za njihov kraj. "Rešetari su dobili njegov veliki dio rješavanjem kanalizacije u svih sedam mjesta, a sve otpadne vode iz 17 kilometara udaljenih naselja dolaziti će na ovu lokaciju, što nije bio lak posao. No, naši mještani sada imaju visoki standard života", kaže Aga.  

U Hrvatskoj je trenutno u tijeku, u raznim fazama realizacije, 60 odobrenih projekata aglomeracija, ukupne vrijednosti 25 milijardi kuna, koji se provode u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater